reklama

Delikátní dezert bez lepku je doslova symfonií chutí

Bezlepkový tvarožník je nejen díky svým skvělým ingrediencím přímo královským dezertem. Chutná skutečně každému a hodí se i jako dezert na rodinné a jiné oslavy, kde se po něm jenom zapráší.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Bezlepkový tvarožník je hotový raz dva

Lahodný bezlepkový tvarožník nadchne nejen strávníky, ale rovněž každou hospodyni, protože jeho příprava je nesmírně jednoduchá, takže ho zvládne upéct doslova každý. A pořád bude výborný…

Co k jeho přípravě potřebujeme:

  • 10 vajec
  • 4 kelímky tučného tvarohu
  • 50 g rozinek namočených do rumu
  • 100 g nasekaných ořechů
  • 4 ks vanilkového pudinku
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli

Přípravu bezlepkového tvarožníku začneme tím, že vyšleháme bílky se solí do tuhého sněhu. Do žloutků přidáme tvaroh a cukr, společně rovněž vyšleháme a pak přisypeme pudinkový prášek, rozinky, ořechy, prášek do pečiva a vše znovu promícháme. Nakonec opatrně vmícháme již našlehaný sníh.

Řídké těsto připravíme nejlépe pomocí ručního šlehače
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Řídké těsto připravíme nejlépe pomocí ručního šlehače

Jde to i bez ořechů

Do pekáče vymazaného máslem nalijeme hotové těsto na tvarožník a pekáčem ještě trochu zatřeseme, aby se řídké těsto v pekáči rovnoměrně rozprostřelo. Dezert se nejlépe upeče v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C po dobu asi na 25 minut. Ale protože každá trouba peče jinak, může se doba pečení mírně lišit. Po upečení necháme vychladnout, aby se tvarožník dobře krájel, a můžeme servírovat.

Vynikajícího bezlepkového tvarožníku se nemusí bát ani ti, kdo mají alergii na ořechy, protože je do těsta nemusíme dávat. I bez nich si na něm všichni pochutnají…

Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: dnes, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová