reklama

Využijte sklenice se zbytky medu k přípravě lahodných nápojů

Každému z nás se doma kupí sklenice se zbytky medu, marmelády či lískooříškového krému, které obvykle nezbývá než složitě vymývat či vyhodit, ačkoli uvnitř toho ještě dost zbylo. Máme pro vás ale úžasnou vychytávku, jak tyto zbytky zužitkovat, a to dokonce velmi chutně.

i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Sklenici se zbytky využijte k přípravě nápojů (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Máte doma sklenice se zbytky medu? Zužitkujte je

Všechny sklenice se zbytky medu, nebo také jakékoli marmelády či kakaového nebo lískooříškového krému, se dají ještě jednoduchým trikem využít, a to včetně jejich obsahu, který se ven doluje velmi obtížně. Tento jednoduchý návod jistě využijete a ještě si pochutnáte.

Nachystejte si:

  • sklenice se zbytky medu, marmelády či lískooříškového krému
  • mléko nebo vodu
Stačí zalít horkou vodou nebo mlékem
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Stačí zalít horkou vodou nebo mlékem

Začněte sklenicí se zbytky medu a připravte si lahodný čaj. Do konvice si dejte ohřát vodu. Jakmile je vroucí, nalijte ji do sklenice se zbytky medu, a to zhruba do poloviny. Přidejte trochu citronové šťávy, zamíchejte a můžete si užívat lahodný a osvěžující medový čaj s citronem. Tuto směs můžete využít i k dochucení klasického čaje, stačí sklenici uzavřít víčkem a potřebné množství vždy přilít do hrnečku. Tento způsob vám dovolí využít i poslední kapku medu ve sklenici.

Tento fígl je jednoduchý, avšak efektivní
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Tento fígl je jednoduchý, avšak efektivní

Nyní si vezměte do parády tu sklenici, ve které je zbytek marmelády. Prvním krokem je naplnit sklenici asi do poloviny studeným mlékem. Důkladně sklenici zavřete a pak ji pořádně protřepejte. Tímto způsobem se marmeláda spojí s mlékem a vytvoří lahodnou, krémovou směs, něco na způsob ovocného šejku.

A nyní nám zbývá poslední sklenice se zbytky lískooříškového či kakaového krému. Nejdříve si připravte mléko, které je třeba ohřát – využít můžete mikrovlnku nebo hrnec Jakmile je mléko horké, opatrně ho nalijte do sklenice. Poté ji těsně uzavřete a důkladně protřepejte obsah. Tímto jednoduchým krokem se zbytky krému rozpustí a smíchají s mlékem, vytvoří lahodné a aromatické kakao.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 14. 8. 2023, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová