Tuzemský strávník je dnes doslova zavalen kuřecím masem, které je tzv. všude a většinou v podprůměrné kvalitě. V každém bistru, fast foodu či restauraci jsou produkty z kuřecího masa, které jako snadno zpracovatelnou surovinu chrlí mastný průmysl a na jakost se mnoho nehledí. Dáme-li si ale pozor, od koho maso kupujeme, můžeme z něj udělat delikatesu. Zkuste třeba stehno naplnit šalotkou…
Kuřecí stehna částečně vykostíme a naplníme šalotkou zabalenou do pancetty a sušeného rajčete. Naplněná stehna dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a 20 minut pečeme při 180°C. Mezitím zbytek šalotky rozkrájíme a na slanině krátce opečeme. Fix nadivoko Chef nasypeme do vlažné vody a provaříme. Připravenou šťávou zalijeme napůl upečená kuřecí stehna, přidáme opečenou slaninu s šalotkou a pečeme dalších 20 minut.
Rýži udusíme doměkka. Směs na zapékání Maggi promícháme se smetanou, vmícháme do ještě horké rýže a necháme vychladnout. Po vychladnutí z rýže tvoříme malé válečky, které obalíme ve Zlaté obalovací směsi Sezam Maggi a ihned usmažíme.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Suroviny
10 porcí kuřecích stehen
250 g šalotky
100 g pancetta
50 g sušených rajčat
82 g CHEF Fix nadivoko (Nestlé)
300 g rýže
50 g směs na zapékání(Nestlé)
100 g smetany na šlehání
Zlatá obalovací směs Sezam (Nestlé), olej na smažení, pepř a sůl
Další recepty
materiál a foto Nestlé Professional
Dorty – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 8. 4. 2008, Autor: