Kombucha a její kvašení je známo nejméně 16 století a po celou tu dobu léčí nejrůznější zdravotní neduhy. Více vám o ní poví Stanislav Mottl.
Kombucha je symbiotický shluk kvasinek, bakterií, enzymů a řady organických kyselin. Je to řasa, která patří mezi nejstarší organismy na zemi. Kombucha tedy není houba, za kterou bývá mylně považována.

i (Zdroj: Prima FTV)
Kde si můžete pořídit kombuchu
Násada se běžně prodává v prodejnách zdravé výživy, ale velmi rychle se množí, a tak se dá snadno získat od stávajících pěstitelů.

i (Zdroj: Prima FTV)
Je zdraví prospěšná obrovským množstvím laktobacilů, kvasinek a organických kyselin. Čistí tenké i tlusté střevo a alkalizuje žaludek.
Publikováno: 16. 1. 2018, Autor: Václav Postránecký , Profil autora: Václav Postránecký