reklama

Jak si usnadnit (nejen) loupání aneb Triky, které vám mohou zjednodušit život

Pravidelně zapomínáte vyndat máslo z lednice včas? Nebo svádíte marný boj s natvrdo vařenými vejci zrovna ve chvíli, když je potřebujete mít perfektně oloupaná? Aby vás to už nevyvádělo z míry, zkuste pár jednoduchých triků a možná tyhle nepříjemnosti jednou provždy vyřešíte.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Vařená vejce

Dostat skořápku z natvrdo uvařených vajec, zejména čerstvých domácích, aniž byste porušily bílek, to je skoro nemožné. Ale když vejce vložíte do plastové dózy a pořádně zatřepete, skořápka se uvolní ze všech stran a vy ji snadno stáhnete dolů.

Vařená vejce jednoduše oloupete pomocí plastové dózy
i (Zdroj: Publishers)
Vařená vejce jednoduše oloupete pomocí plastové dózy

Stroužky česneku

Když pracujete s česnekem, ať chcete nebo ne, pořádně vám načichnou prsty - a navíc se stroužky špatně loupou. Česneku se takřka nemusíte ani dotknout, když ho vložíte do uzavíratelné sklenice a přibližně půl minutky pořádně třesete. Stroužky jsou připravené k dalšímu zpracování.

Oloupat česnek již nebude problém
i (Zdroj: Publishers)
Oloupat česnek již nebude problém

Brambory ve slupce

Brambory uvařené ve slupce občas přináší problém s loupáním. Ať už z nich chcete připravit salát nebo zapéct či restovat, oloupat je můžete jednoduše. Než je dáte vařit, opatrně každý v polovině nakrojte. Po uvaření chytněte obě strany bramboru a slupku stáhněte dolů.

Brambory oloupete jedna dvě
i (Zdroj: Publishers)
Brambory oloupete jedna dvě

Příliš tuhé máslo

Také vás naštve, když zapomenete včas vyndat máslo z lednice a pak musíte čekat, než s ním půjde namazat chleba?  A přitom stačí jednoduchý trik: máslo z ledničky dejte na talířek, hrneček vypláchněte horkou vodou, aby se ohřál a máslo jím přiklopte. Za chvíli už můžete máslo pohodlně roztírat.

Ztuhlé máslo nahřejte
i (Zdroj: Publishers)
Ztuhlé máslo nahřejte

Tyto triky jsou jednoduché, leč účinné. Vyzkoušejte!

Zdroj informací: Publishers

Publikováno: 4. 5. 2017, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce