Pravidelně zapomínáte vyndat máslo z lednice včas? Nebo svádíte marný boj s natvrdo vařenými vejci zrovna ve chvíli, když je potřebujete mít perfektně oloupaná? Aby vás to už nevyvádělo z míry, zkuste pár jednoduchých triků a možná tyhle nepříjemnosti jednou provždy vyřešíte.
Vařená vejce
Dostat skořápku z natvrdo uvařených vajec, zejména čerstvých domácích, aniž byste porušily bílek, to je skoro nemožné. Ale když vejce vložíte do plastové dózy a pořádně zatřepete, skořápka se uvolní ze všech stran a vy ji snadno stáhnete dolů.
Stroužky česneku
Když pracujete s česnekem, ať chcete nebo ne, pořádně vám načichnou prsty - a navíc se stroužky špatně loupou. Česneku se takřka nemusíte ani dotknout, když ho vložíte do uzavíratelné sklenice a přibližně půl minutky pořádně třesete. Stroužky jsou připravené k dalšímu zpracování.
Brambory ve slupce
Brambory uvařené ve slupce občas přináší problém s loupáním. Ať už z nich chcete připravit salát nebo zapéct či restovat, oloupat je můžete jednoduše. Než je dáte vařit, opatrně každý v polovině nakrojte. Po uvaření chytněte obě strany bramboru a slupku stáhněte dolů.
Příliš tuhé máslo
Také vás naštve, když zapomenete včas vyndat máslo z lednice a pak musíte čekat, než s ním půjde namazat chleba? A přitom stačí jednoduchý trik: máslo z ledničky dejte na talířek, hrneček vypláchněte horkou vodou, aby se ohřál a máslo jím přiklopte. Za chvíli už můžete máslo pohodlně roztírat.
Tyto triky jsou jednoduché, leč účinné. Vyzkoušejte!
Zdroj informací: Publishers
Publikováno: 4. 5. 2017, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce