reklama

Recepty: Grilované kuřecí špízy s okurkovo-pomerančovou salsou

Pokud se chystáte na grilovačku, nenechte si ujít náš recept na grilované kuřecí špízy na orientální způsob. Pomeranč, který je jak v marinádě, tak v salse, dodá masu jedinečnou chuť a je možné, že jiné špízy už nebudete nikdy chtít ????

INGREDIENCE:

Kuřecí špízy:
1 kg kuřecí prsa
¼ šálku čerstvé vymačkané pomerančové šťávy
¼ šálku olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce čerstvé nasekaného koriandru
2 stroužky česneku, mleté
1 lžička nasekané pažitky
½ lžičky strouhané pomerančové kůry
Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
½ červené cibule, nakrájíme na velké kusy
1 červená , žlutá či oranžová paprika, nakrájená na velké kusy

Salsa:
½ pomeranče, nakrájené na kostičky
½ okurky, nakrájené na kostičky
1 lžíce čerstvé nasekaného koriandru
1/2 Jalapeno papričky, na drobno nakrájené
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie


POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kuřecí prsa nakrájíme na vetší kostky.
2. Ve velké míse smícháme přísady na marinádu – pomerančovou šťávu, olivový olej, med, koriandr česnek, pažitku, pomerančovou kůru, cibuli a papriku. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme kuřecí kousky, promícháme a necháme marinádu v chladničce po dobu alespoň 30 minut až 2 hodiny.
3. Vyndáme marinádu z ledničky a necháme stát při pokojové teplotě po dobu nejméně 15 minut.
4. Na špejli nebo kovovou jehlu střídavě napichujeme kousky kuřete, papriky a cibule.
5. Kuřecí špízy grilujeme cca 10-12 minut, dokud propečené.
6. Ve střední míse, smícháme přísady na salsu – nakrájenou okurku, kousky pomeranče, čerstvý koriandr, Jalapeno papričky a olivový olej. Dochutíme vinným octem, solí a pepřem.
7. Grilované kuřecí špízy servírujeme se salsou a grilovaným pita chlebem.

Množství: pro 4-6 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Foto: theartfulgourmet.com

Publikováno: 30. 5. 2014, Autor: