Máte chuť na něco netradičního a přitom lehkého? Zkuste sladko-kyselé kuře na čínský způsob s rýží. A pokud máte rádi pokrmy více pikantní, přidejte nakrájenou čerstvou chilli papričku.
INGREDIENCE:
3-4 kuřecí prsa
Sůl a pepř
1 šálek kukuřičného škrobu
2 velká vejce
1/4 šálku řepkového oleje
Na omáčku:
3/4 šálku krystalového cukru
4 lžíce kečupu
1/2 šálku jablečného octa
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička česnekové soli
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Předehřejeme troubu na 160 stupňů C.
2. Kuřecí prsa nakrájím na kousky o průměru asi 1 cm. Ochutíme solí a pepřem.
3. Do igelitového sáčku vložíme kuřecí kousky a přisypeme kukuřičný škrob, vše dobře promícháme.
4. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. V talíři rozšleháme vejce a kuřecí kousky obalené kukuřičným škrobem postupně namáčíme do rozšlehaného vejce a poté na rozpálené pánvi ze všech stran opečeme, dokud je do zlatova, ale ne úplně propečené. Kuřecí kousky přendáme do připraveného pekáče.
5. Ve velké misce smícháme ingredience na omáčku. Poté omáčkou zalijeme kuřecí kousky v pánvi a pečeme v troubě po dobu jedné hodiny (kuře v průběhu pečení 1-2 otáčíme).
Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie
6. Podáváme s dušenou rýží.
Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 70 min
Dobrou chuť!
Zdroj a Foto: www.melskitchencafe.com
Publikováno: 2. 8. 2013, Autor: