A prý že to nejde! Zdravě mlsat může každý. Přinášíme vám recept, který si oblíbily americké a německé děti. Stačí mít doma zralá jablka, karamel a čokoládu a dobrota je na světě. Možná dokonce přemluvíte i zaryté odpůrce jablek:-)
INGREDIENCE:
5 zralých jablek dřevěné špejle 320g karamelu 340g čokolády na vaření volitelné: polevy na posypání a máčení a sypání (např. sekané oříšky)
1. Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle.
2. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír.
3. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na voskovém papíru do ledničky na 1 hodinu vychladnout.
4. Rozpusťte čokoládu podle pokynů na obalu. Namáčejte jablíčka v karamelu do horké čokolády. Pokud přidáváte sypání jako např. sekané oříšky, barevné hvězdičky nebo perličky – posypte okamžitě,dřív než čokoláda ztuhne.