Palačinky se nejčastěji připravují na sladko. S domácí rybízovou marmeládou? Kdo by si nedal, že? Palačinky na slano se u nás už takové popularitě netěší. Což je škoda, protože se do nich hodí prakticky jakákoliv náplň.
INGREDIENCE:
350ml mléka
130g polohrubé či hladké mouky
2 vejce
sůl
olej
Na náplň:
250 – 300g čerstvých hub
lístky oregana
2 stroužky česneku
kečup
světlá hotová jíška
100g ricotty
strouhaný parmezán
2 lžíce oleje
sůl
pepř
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Na omáčku:
300 ml mléka
strouhaný parmezán
25g hladké mouky
muškátový oříšek
sůl
pepř
4 rajčata
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. V mléce rozšlehejte vejce, mouku a sůl a nechte stát asi 10 minut. Potom usmažte na tukem tence potřené pánvi jednotlivé palačinky.
2. Na oleji zpěňte nasekaný česnek, oregano, přidejte očištěné a pokrájené houby, osolte je a opepřete. Směs poduste doměkka a zahustěte jíškou.
3. Když jsou houby měkké, odstavte je, nechte vychladnout a vmíchejte ricottu a lžíci parmezánu. Směsí potřete palačinky, stočte je a narovnejte do zapékací mísy vytřené olejem. Povrch posypte na kostičky nakrájenými rajčaty.
4. Mléko osolte, opepřete, ochuťte muškátem, rozšlehejte s jíškou nebo moukou, za stálého míchání povařte do zhoustnutí a vmíchejte parmezán.
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
5. Omáčkou přelijte palačinky, posypte je sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut zapékejte. Podávejte teplé se zeleninovým salátem.
Zkuste také Středomořskou bramorovou omeletu
Dobrou chuť!
Další recepty
Publikováno: 28. 1. 2011, Autor: