Jistě jste si všimli, že už se začaly prodávat dýně. Jsou zdravé a chutné a dá se z nich připravit velké množství podzimních receptů. Jeden tu pro vás zrovna máme.
INGREDIENCE:
500 g sladké dýně, oloupané a nakrájené na kostičky olej sůl a pepř 5 1/2 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru 2 šálky kulatozrnné rýže, nejlépe Arborio 1/4 šálku nakrájené pažitky 1/4 šálku strouhaného parmezánu 150 g marinovaného balkánského sýra v oleji
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: ) Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem (Zdroj: )
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni nakrájíme na kostičky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Pečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud dýně nezměkne.
2. Ve větším hrnci rozpálíme 2 lžičky oleje, přidáme rýži a za stálého míchání 3 minuty opékáme. Pak po částech přiléváme vývar – každou další část přidáváme, až když se předchozí vstřebá. Necháme rýži povařit dokud nezměkne.
3. Nakonec do měkké rýže vmícháme opatrně kostičky dýně, parmezán, pažitku a kostičky marinovaného balkánského sýra. Podle chuti osolíme a opepříme.