reklama

Karlovarské rohlíky, které vás zcela okouzlí

Karlovarské rohlíky vynikají svou jemnou a máslovou chutí. Jsou ideální na snídani, kterou sis chcete opravdu vychutnat, ke svačině na sladko i naslano anebo ke studené večeři. S naším receptem je zvládne i úplný začátečník.

Přinášíme vám recept na dokonalé karlovarské rohlíky (Zdroj: Pernerka)

Karlovarské rohlíky

Ingredience:

  • 1 kg hladké pšeničné mouky
  • 20 g soli
  • 20 g cukru
  • 420 ml vlažné vody
  • 42 g droždí (kostka)
  • 250 g rozpuštěného sádla + navíc 1 lžíce na potření
  • 3 PL mléka
Karlovarský rohlík obzvláště vypečený
Karlovarský rohlík obzvláště vypečený (Zdroj: Pernerka)

Postup:

Nejprve si do mističky dáme vlažné mléko (ne studené a ne horké) přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek – cca 15 minut. (mističku přikryjeme třeba utěrkou). Do mísy nasypeme všechny ostatní ingredience a nakonec kvásek. V robotu nebo ručně uhněteme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě kynout cca 40 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z každého dílku vyválíme kruh, který je tlustý cca 0,5 cm. Rozdělíme na šestiny a každý trojúhelníček srolujeme od delší strany ke špičce. Rohlíček rukou přitlačíme a jednu stranu nastřihneme na více místech.  Tvarujeme podkovy a necháme na plechu ještě 20 minut kynout. Potřeme sádlem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

Zdroj informací: Pernerka

Upečte si houstičky sypané sýrem:

Publikováno: před týdnem, Autor: Karel Radecký, Profil autora: Karel Radecký