Pořádně silný vepřový vývar určitě nevylévejte. Hodí se nejen jako základ na omáčku nebo guláš, ale také na výbornou polévku, která vás v zimě pěkně zahřeje a dodá vám sílu. Stačí do ní jen přidat zeleninu a rychlé játrové knedlíčky.
Jako vepřový vývar je nejlepší ten, který vám zůstane třeba po bůčku, protože bude opravdu silný. Uvaříte z něj polévku, která bude skutečným „gruntem“, tak jak to měly rády naše moudré babičky. A protože vývar je nejlepší s játrovými knedlíčky, my vám prozradíme recept na jedny, které jsou nejen dobré, ale také velmi rychlé.
Co budete na játrové knedlíčky potřebovat:
- větší konzervu játrové paštiky
- vejce
- strouhanku
- majoránku
- sůl
Do horkého vepřového vývaru nasypte pořádnou dávku dobré mražené zeleniny na polévku. A než se uvaří, budete mít hotovy rychlé játrové knedlíčky. Všechny ingredience na knedlíčky řádně promíchejte a vytvořte tužší směs, ze které se budou knedlíčky dobře tvarovat.
Ze směsi udělejte „knedlíkové“ kuličky a vhoďte je do vroucí polévky. Pak už jen počkejte, až vyplavou nahoru a budou hotové, protože to je ta správná chvíle, kdy můžete vynikající polévku začít servírovat.
Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Připravte si jemnou játrovou paštiku:
Publikováno: 11. 2. 2022, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová