reklama

Játrová paštika nepatří jen na chleba – zkuste z ní udělat třeba báječné knedlíčky do polévky

Pořádně silný vepřový vývar určitě nevylévejte. Hodí se nejen jako základ na omáčku nebo guláš, ale také na výbornou polévku, která vás v zimě pěkně zahřeje a dodá vám sílu. Stačí do ní jen přidat zeleninu a rychlé játrové knedlíčky.

i (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Vývar plný zeleniny a játrových knedlíčků vás v zimě skvěle zahřeje (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Jako vepřový vývar je nejlepší ten, který vám zůstane třeba po bůčku, protože bude opravdu silný. Uvaříte z něj polévku, která bude skutečným „gruntem“, tak jak to měly rády naše moudré babičky. A protože vývar je nejlepší s játrovými knedlíčky, my vám prozradíme recept na jedny, které jsou nejen dobré, ale také velmi rychlé.

Co budete na játrové knedlíčky potřebovat:

  • větší konzervu játrové paštiky
  • vejce
  • strouhanku
  • majoránku
  • sůl
Připravte si kvalitní játrovou paštiku a ostatní ingredience
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Připravte si kvalitní játrovou paštiku a ostatní ingredience

Do horkého vepřového vývaru nasypte pořádnou dávku dobré mražené zeleniny na polévku. A než se uvaří, budete mít hotovy rychlé játrové knedlíčky. Všechny ingredience na knedlíčky řádně promíchejte a vytvořte tužší směs, ze které se budou knedlíčky dobře tvarovat.

V míse smíchejte játrovou paštiku s ostatními ingrediencemi
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
V míse smíchejte játrovou paštiku s ostatními ingrediencemi

Ze směsi udělejte „knedlíkové“ kuličky a vhoďte je do vroucí polévky. Pak už jen počkejte, až vyplavou nahoru a budou hotové, protože to je ta správná chvíle, kdy můžete vynikající polévku začít servírovat.

Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Připravte si jemnou játrovou paštiku:

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Publikováno: 11. 2. 2022, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová