reklama

Upečte si rychlou dobrotu – pizzu z rohlíků máte za půl hodiny na talíři

Zůstalo vám doma pár starých rohlíků a přemýšlíte co s nimi? Zkuste z nich upéct pizzu. Krom rohlíků postačí to, co najdete v lednici a špajzu. Láďa s Mírou vám ukážou, jak takovou rychlou dobrotu připravit.

i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Upečte si rychlou pizzu z rohlíků (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Chcete mít na talíři rychlou večeři, ale v lednici máte jen různé zbytky a z pečiva zbylo pár starých rohlíků? Není nic lepšího, než si z nich vytvořit pizzu. Večeři budete mít za půl hodinky na stole a dáte do ní vše, co potřebujete sníst nebo na co máte zrovna chuť. Uplatníte tady tedy ingredience CDM (co dům dal) a nebo CMR (co máš rád).

Na rohlíkovou pizzu budete potřebovat:

  • 4 rohlíky
  • 2 dcl mléka
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce kečupu (sladkého nebo ostrého) s rajským protlakem (smíchejte si je v poměru podle své chuti)
  • koření na pizzu
  • 2 stroužky česneku
  • různou zeleninu - co zbylo a co máte rádi, žampiony, cibuli, papriku, feferonky, rajčátka
  • uzeninu - salám, šunku, slaninu, klobásu
  • nastrouhaný sýr na posypání

Rohlíky nakrájejte. Úplně stačí na plátky, případně na kostičky. Dejte je do misky, kde je zalijte mlékem. Přidejte ještě jedno celé vejce a směs osolte a opepřete. Hmotu promíchejte a nechte 10 minut odpočívat. Rohlíky se tak pěkně nasáknou a rozmočí.

Rohlíky v míse
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Připravte si nakrájené rohlíky a zalijte vaječnou směsí

Hmotu pěkně rukou promačkejte a vyklopte ji na plech vyložený pečícím papírem. Stěrkou ji rovnoměrně rozprostřete. Můžete si i pohrát s tvarem. Pizza může být ve tvaru obdélníku či klasického kruhu. Nebo můžete překvapit drahou polovičku a vytvořit z ní srdce. Vložte plech do trouby a zapečte zhruba 10 minut. Těsto bude dozlatova.

Směs na plech
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Směs vyklopte na plech

Smíchejte kečup (nebo oba druhy, sladký i ostrý) s trochou rajčatového protlaku. Přidejte do směsi koření na pizzu. Nebo sáhněte po bylinkách podle své chuti. Chybu neuděláte s bazalkou, rozmarýnem nebo tymiánem. Můžete přidat i prolisovaný česnek. Další ingredience pokrájejte. Uzeninu pěkně na plátky, stejně tak papriku, cibuli nejlépe na kroužky. Rajčátka malé velikosti překrájejte na čtvrtiny, větší rajčata budou lepší na tenké plátky. 

Krájení zeleniny
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Připravte si suroviny na obložení pizzy

Směs kečupu a protlaku rozetřete na předpečené těsto z rohlíků. Navrch rozprostřete ostatní ingredience a nakonec posypte nastrouhaným sýrem. Teď dejte ještě na 10 minut plech do trouby a máte hotovo. Pizza se může podávat.

Obložená pizza
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Pizzu rovnoměrně obložte

Publikováno: 19. 4. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová