S vychytaným receptem z rodinného stříbra paní Kateřiny Sokolové z Krokočína u Velké Bíteše nás už nikdy žádná nečekaná návštěva nezaskočí! Její pizza housky jsou totiž velice jednoduché, rychlé a dobré. Suroviny na ně máme vesměs všichni doma ve spíži, za dvacet minut jsou na stole a milují je jak dospělí, tak děti.
Co na pizza housky potřebujeme
- housky (mohou být i starší)
- tvrdý sýr
- tvrdý salám
- měkký salám
- plechovku drcených rajčat
- plechovku sterilovaných žampionů
- smetanu
- sušenou majoránku
- sušené oregano
- máslo
Jak při přípravě pizza housek postupovat
1. krok: rozkrojené housky dáme na plech
Housky podélně rozpůlíme a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
2. krok: sýr a salámy nastrouháme
Tvrdý sýr a oba druhy salámu nastrouháme na hrubším struhadle.
3. krok: smícháme rajčata, houby, sýr, salámy, koření a smetanu
Do větší mísy přelijeme z plechovky drcená rajčata, přidáme scezené žampiony a přisypeme nastrouhaný sýr a salámy. To vše zalijeme smetanou a zasypeme kořením.
4. krok: ke směsi přidáme rozpuštění máslo
Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Můžeme vložit na chvíli do lednice a nechat lehce ztuhnout, aby se směs lépe roztírala, ale není to nutné.
5. krok: směsí potřeme housky na plechu
Hotovou směs naneseme lžící na půlky housek a rozetřeme.
6. krok: pizza housky upečeme v troubě
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C zhruba 12 minut. Pizza housky podáváme teplé ihned po upečení.
Publikováno: 25. 8. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška