Teď na jaře naše pleť dostává pořádně zabrat, a tak je potřeba o ni správně pečovat. Díky Láďovi Hruškovi nahlédneme do tajemství výroby omlazujícího a regeneračního krému, který je složený jen ze tří hodnotných surovin, ale především je bez konzervantů a barviv. A taky naše peněženka kvůli němu rozhodně nevykrvácí. Domácí medový krém prostě musíte mít!
Základní složkou bude v našem případě lanolin neboli tuk z ovčí vlny, který zjemňuje a zvláčňuje pokožku, je dobrý i na starší a hrubou kůži, kterou dokáže výborně vyživit a zregenerovat, je antibakteriální a léčí drobné ranky. Další důležitou přísadou bude lecitin ze sójových bobů, který je rovněž velice výživný. A třetí, tou skutečně nejkouzelnější přísadou je med – zázrak přírody, který obsahuje hodně vitaminů, enzymů a minerálů. „Navíc když si ho uděláte doma, víc si ho vážíte,“ říká kosmetička Vlasta Libotovská a dodává, že také přesně víte, co do krémů dáváte.
Co na medový krém budeme potřebovat
- 2 lžičky lanolinu
- 1 lžičku lecitinu
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci teplé vody
Jak při výrobě medového krému postupovat
1. krok: zahřejeme lanolin a lecitin
Do misky dáme lanolin a lecitin. Misku vložíme do vodní lázně a zahříváme.
2. krok: nakonec do směsi přidáme med
Do rozehřáté směsi přidáme 1 lžíci teplé vody a nakonec lžíci medu. Důkladně prošleháme metličkou dohladka.
3. krok: medový krém ztuhne za půl hodiny
Hotovou směs nalijeme do připravené dózičky. Krém rychle tuhne, takže zhruba do 30 minut je připraven k použití.
Krém uchováváme v lednici a při jeho nanášení je třeba dbát na to, abychom měli čisté ruce a nezanesli do něj žádné bakterie.
Publikováno: 14. 4. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška