Paní Hazanová má v srdcích, a hlavně kuchyních roduvěrných Italů nezastupitelné místo. Její precizní (a často velmi nečekané) recepty sesbírané po celé Itálii, kuchařské kurzy i objemné kuchařky se už staly legendárními. Takže když má být rajčatová omáčka opravdu rajská, měla by být Marcellina.
Co budete potřebovat na rajskou omáčku
- 1 kg čerstvých zralých rajčat, spařených a oloupaných nebo konzervovaných italských
- 5 lžic másla
- 1 cibuli, oloupanou a rozkrojenou napůl
- sůl
Jak budete postupovat při vaření omáčky z rajčat
1. krok: povařte rajčata
Do kastrolu dejte rajčata, máslo, cibuli a sůl a na velmi nízkém stupni vařte stejnoměrným varem bez pokličky asi 45 minut. Rajčata zhoustnou a tuk vystoupí na povrch.
2. krok: dochuťte omáčku
Čas od času omáčku promíchejte, případně podrťte zbývající kousky rajčat. Na závěr omáčku ochutnejte a případně osolte. Před podáváním můžete vyndat cibuli, ale není to nezbytné. Podávejte s těstovinami (špagetami) a nastrouhaným parmazánem.
Prima tip
Toto je základní rajčatová máčka, kterou se vyplatí připravovat ve větším množství a buď zavařit do sklenic, nebo zmrazit. Máte-li větší úrodu rajčat, naučte se také různé metody odstraňování slupek. Nejrozšířenější je naříznout jejich slupku na špičce do kříže, spařit je vroucí vodou/ve vroucí vodě, ochladit ve studené a slupku stáhnout. Rajčata ale můžete také rozložená na plechu zmrazit, slupka pak půjde také rychle dolů.
Další skvělé recepty najdete v nejnovějším čísle časopisu Prima Fresh
Publikováno: 6. 6. 2018, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce