Dokážete si představit, že existuje něco, na co byste se při grilování těšili více než na čerstvě propečené maso? Láďa Hruška představuje svůj skvělý recept na opilý ananas na grilu, který vás jednoduše dostane na kolena, jen co ucítíte jeho neodolatelnou karamelovou vůni.
Ananas je velice zdravé ovoce, dokonce vhodné i při hubnutí. Obsahuje totiž jen zanedbatelné množství tuku a má schopnost odvodňovat organismus. A navíc je ještě doslova našlapané minerály a vitaminy. A když budeme ananas na grilu připravovat pro děti, alkohol musíme vynechat. Je možného nahradit ananasovým džusem smíchaným s kapkou rumové tresti.
Co na opilý ananas na grilu potřebujeme
- 1 celý čerstvý ananas
- 100 ml rumu
- šťáva z jedné limetky
- 2 lžíce medu
Jak při přípravě ananasu na grilu postupovat
1. krok: ananas nakrájíme na kolečka
Ananas nakrájíme na zhruba centimetr silná kolečka.
2. krok: z koleček odstraníme střed a slupku
Z ananasu vykrojíme tvrdý střed a okrájíme slupku.
3. krok: uděláme medovo-limetkovou marinádu
Do velké skleněné mísy nalijeme alkohol, vymačkáme šťávu z jedné limetky a přidáme med. Vše důkladně promícháme.
4. krok: kolečka ananasu necháme marinovat
Do medovo-limetkové marinády vložíme na kolečka nakrájený ananas a necháme zhruba 30 minut marinovat.
5. krok: marinovaná kolečka ananasu grilujeme
Kolečka ananasu vyjmeme z marinády a položíme na rozehřátý gril. Opékáme z každé strany asi 5 minut.
6. krok: grilovaný ananas servírujeme se zmrlinou
Grilovaný ananas podáváme teplý - nejlépe se zmrzlinou a snítkou meduňky.
Publikováno: 18. 8. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška