Možná vám sucho už poničilo záhony okurek, cuket i patisonů a úroda není příliš bohatá na to, abyste každou zeleninu nakládali zvlášť. Nevadí! Šoupněte je pěkně do jedné sklenice a zalijte je pikantním nálevem. Nakládaná zelenina v pikantním nálevu bude chutnat všem.
Nakládaná zelenina v pikantním nálevu :
Jakou zeleninu budete potřebovat
- okurky
- cukety
- patisony
- mrkev
- petržel kořenovou
- cibuli
- česnek
- křen
- kopr
- feferonky

Co budete potřebovat na nálev
- 3 l vody
- 1 l octa
- 400 g cukru
- 100 g soli
- 3 ks bobkového listu
- 8 ks nového koření
- 20 ks pepře
- 2 ks hřebíčku

Jak budete postupovat při nakládání zeleniny v pikantním nálevu
1. krok: připravte si sklenice
Sklenice na zavařování důkladně vymyjte a vypařte v horké vodě. Osušte a nechte stát zakryté čistou utěrkou. Stejně tak víčka na sklenice.
2. krok: svařte nálev
Vodu spolu s octem uveďte k varu a přidejte navážený cukr a sůl. Přidejte koření a vařte asi 15 minut.
3. krok: zeleninu vyskládejte
Okurky, cukety, patisony, mrkev, petržel, celé stroužky česneku i kousky křenu, feferonky a cibuli vyskládejte do sklenic. Zalijte vychladlým nálevem, otřete okraj sklenice a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při teplotě 80 °C.
Publikováno: 29. 8. 2018, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce