Občas nestíháme vařit. Než sáhnete po nějakém polotovaru či instantním pokrmu z obchodu, vyzkoušejte recept na nevinné kremrole. Toto rychlé jídlo připravíte pouze z dvou ingrediencí. A hotové bude za chviličku.

Co budeme na výrobu nevinných klobás potřebovat?
- 1 listové těsto
- vinnou klobásu (můžeme použít i variantu bez vína)
- vajíčko na potření
- sezamové semínko

Jak postupovat?
Listové těsto si můžeme vyrobit sami, ale protože pospícháme a připravujeme večeři nebo třeba pohoštění pro návštěvu na poslední chvíli, rychlejší a jednodušší bude si ho zakoupit už hotové. Těsto v kostce rozválíme a rádýlkem nebo nožem nakrájíme na proužky.

Vinnou klobásu si nakrájíme na kousky. Aby náplň z klobás nevytekla, nejprve ji několikrát v místě řezu stočíme, jako bychom dělali menší buřtíky či párečky. Pak teprve kousek můžeme odříznout. Obmotáme pruhem listového těsta a položíme do pekáčku, který jsme si vyložili pečicím papírem. Hotové kremrolky potřeba rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na cca 170 stupňů asi 20 minut dozlatova.
Publikováno: 25. 9. 2020, Autor: Pavlína Wagnerová Málková, Profil autora: Pavlína Wagnerová Málková