K nedělní kávě se báječně hodí nějaká sladkost. Ale protože neděle by měla být odpočinková, naučíme vás recept na buchtu, která bude upečená raz dva. Buchta má název Hrk-frk.
Suroviny na korpus
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- prášek do pečiva
- 2 vejce
- vanilkový cukr
![suroviny na recept](https://img.primadoma.cz/w_2/93/5a/column/935a1236e41c1e679a2c9a1681b9c44d_pro_5516.jpg)
Vše smícháme a vylijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečeme cca 20 minut na 170 °C. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
![Vše zamícháme](https://img.primadoma.cz/r/aa/b9/column/aab97e8a27f8938e643d1655e8b6fa17_pro_5553.jpg)
![Těsto nalít na plech](https://img.primadoma.cz/r/bc/80/column/bc806a035550b015f81fa69cf2490461_pro_5576.jpg)
Než nám korpus vychladne, připravíme si jednoduchý krém. Skládá se pouze ze tří surovin a i jeho příprava je velice jednoduchá. Na krém potřebujeme 2 šlehačky ke šlehání, 2 pudinkové prášky (nevaříme!) a 2 mandarinkové kompoty. Vše vložíme do uzavíratelné nádoby, kdo nemá, může použít hrnec s pokličkou, a třeseme. A třeseme tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá hmota.
![Mandarinky na krém](https://img.primadoma.cz/r/50/69/column/5069bfebaaee1e9298afe18b629a4cfd_pro_5591.jpg)
![Třesením vznikne krém](https://img.primadoma.cz/r/46/78/column/467866e7425828dcd8c6efd95bce7b6c_pro_5602.jpg)
Krém natřeme na vychladlý korpus a můžeme dozdobit například měsíčky mandarinky nebo třeba mandlovými lupínky, co máte zrovna po ruce. Výsledkem je lehký a nadýchaný zákusek, kterým potěšíte své blízké i případnou návštěvu.
![Hrkfrk buchta](https://img.primadoma.cz/w_2/72/ce/column/72cedec0bd1e2df5b59aa72626bb7627_pro_5687.jpg)
Publikováno: 23. 8. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce