Chléb z žitné mouky: Proč voní po domově víc než cokoliv jiného?

Ošatky se vysypou moukou
Ošatky se vysypou moukou (zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Pečení chleba je stále nepřekonanou tradicí Pepa Libický navštívil regionální slováckou pekárnu Základem všeho je živý žitný kvásek Kvásek musí pracovat Chlebové těsto je hutné a lepivé Těsto se rozdělí na stejně velké kusy Ošatky se vysypou moukou Žitné těsto se nehněte, jen se dobře promíchá a spíše zavine Chléb v ošatkách pomalu dokyne Povrch syrového chleba se různě nařezává a zdobí Dokonale upečený chléb voní, má pevnou a vypečenou kůrku a voní Chléb po vychladnutí rozkrojte Tento chléb, nakrájený na kousky a pouze osolený vás vrátí do dětství Špekový chléb získal značku Regionální potravina
 Zobrazit celou galerii
reklama