reklama

Sladká dobrota pro celou jablkovou sezónu

Voňavý drobenkový koláč je plný šlehačky a šťavnatých jablíček. Navíc patří k těm sladkým dobrotám, které jsou rychle hotové a nemusíme ani vyndávat kuchyňskou váhu. Stačí si připravit hrnek o objemu 250 ml.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Drobenkový koláč plný vůně a chutí

Jablečná sezóna právě vrcholí a z chutných a zdravých jablíček můžeme připravit spoustu dezertů a pokrmů.

Mezi ně patří i rychlý drobenkový koláč se šlehačkou, který přijde vhod, zvláště když máme někde po ruce padaná jablka nebo plody, které se už začínají scvrkávat.

K přípravě koláče s drobenkou a jablky potřebujeme běžné ingredience, přitom chutná skvěle
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
K přípravě koláče s drobenkou a jablky potřebujeme běžné ingredience, přitom chutná skvěle

K přípravě drobenkového koláče budeme potřebovat:

  •  2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek šlehačky
  • ½ hrnku mléka
  • 3 vejce
  • 1 skořicový cukr
  • 1 vanilkový nebo vanilinový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • kůru z citronu

K přípravě drobenky potřebujeme:

  • 125 g másla
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru krupice

Přípravu drobenkového koláče začneme tím, že v míse prošleháme vejce se smetanou. Pak přidáme všechny sypké přísady s výjimkou skořicového cukru a přilijeme trochu mléka.

Pečeme krásně dozlatova

V další míse připravíme z másla, mouky a cukru drobenku. Opláchnutá a vykrájená jablka nakrájíme na drobné plátky nebo nastrouháme nahrubo, třeba i se slupkou. Těsto vylijme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrch těsta rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná nebo nakrájená jablka, posypeme skořicovým cukrem a zasypeme vrstvou drobenky.

Na povrch řídkého těsta nasypeme nastrouhaná jablka a zasypeme skořicí
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Na povrch řídkého těsta nasypeme nastrouhaná jablka a zasypeme skořicí

V troubě pečeme při teplotě 180 °C zhruba půl hodiny, dokud nebude drobenkový koláč na povrchu vypečený krásně dozlatova.

Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: tento týden, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová