reklama

Vyzkoušejte netypický pečený knedlík se škvarky, budete překvapeni jeho chutí

Chcete vyzkoušet bramborový knedlík, se kterým bude minimum práce? Pak není nic snazšího, než se pustit do receptu na pečený knedlík se škvarky, který budete mít za půl hodiny hotový. Pak už stačí přidat jen zelí a můžete si pochutnávat. Pusťte se do vaření s námi!

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Jaký je bramborový knedlík pečený v troubě?

Chcete-li si dopřát změnu a trošku si zjednodušit vaření, bramborový knedlík připravovaný v troubě bude pro vás tím pravým. Jde o starý německý recept, který vyžaduje minimum času a úsilí na celou svou přípravu, jeho chuť je přitom skvělá, a to i díky přidaným pečeným škvarkům. Podávat ho můžete jen se zelím, škvarky maso zastoupí, ale vyhýbat se mu nemusíte. Zkuste si pečený knedlík i vy.

Na bramborový knedlík stačí jen pár surovin
i (Zdroj: Zdroj Archiv FTV Prima)
Na bramborový knedlík stačí jen pár surovin

Na pečený bramborový knedlík budete potřebovat:

  • 500 g brambor
  • 500 g hrubé mouky
  • hrst škvarků
  • 2 stroužky česneku
  • pepř a sůl
  • 100 ml mléka
Brambory namelte
i (Zdroj: Zdroj Archiv FTV Prima)
Brambory namelte

Nejprve se pusťte do přípravy brambor, které jsou pro bramborový knedlík základ. Oloupané syrové brambory namelte na mlýnku. Vznikne vám mnohem jemnější hmota než při strouhání. Nechte je v míse chvíli odstát a přebytečnou vodu slijte. Použít můžete také cedník.

Přidejte ostatní surovin
i (Zdroj: Zdroj Archiv FTV Prima)
Přidejte ostatní surovin

Do namletých a scezených brambor poté přilijte mléko, česnek, který utřete nebo vložíte do lisu, a také sůl a pepř pro lepší chuť.

Nesmí chybět škvarky
i (Zdroj: Zdroj Archiv FTV Prima)
Nesmí chybět škvarky

Pak přidejte také škvarky. Ty nijak neupravujte, zůstanou hezky vcelku, aby byly v knedlíku cítit. Nakonec do směsi přijde také hrubá mouka. Vše dobře promíchejte.

Těsto vylijte do pekáče a uhlaďte
i (Zdroj: Zdroj Archiv FTV Prima)
Těsto vylijte do pekáče a uhlaďte

Vhodný pekáček vymažte sádlem nebo jiným tukem a směs do něj nalijte. Povrch uhlaďte lžící a můžete vložit do trouby. Tu si předehřejte na 180 °C a bramborový knedlík pečte asi 25 minut.

Hotový knedlík nakrájejte.
i (Zdroj: Zdroj Archiv FTV Prima)
Hotový knedlík nakrájejte.

Jakmile je knedlík upečený pěkně do zlatova, vyndejte ho z trouby a podávejte stejně jako kdysi naši předci - pouze se zelím, přeci jen škvarky pro ně byly dostatečné, anebo ve svátek klidně i s kouskem pečeného masa.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: tento týden, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová