Chřest se v českých kuchyních zabydluje sice pomalu, ale jistě. Na rozdíl od západní Evropy, kde patří k nejoblíbenějším pokrmům. Možná proto, že kromě blahodárných účinků na lidské zdraví, jej lze připravit na milion způsobů. Ne jen jako polévku, či vařený a posypaný sýrem. Zkuste třeba chřestové bábovičky, jsou vynikající…
INGREDIENCE:
800 g chřestu
200 ml smetany
4 vejce
sůl
barevný pepř
máslo
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Oloupejte a odkrojte zdřevnatělé konce u 800 g zeleného (nebo bílého) chřestu.
2. Vložte ho do vroucí osolené vody a povařte 5 minut.
3. Chřest vyndejte, polovinu ho rozmixujte s 200 ml smetany, vmíchejte 4 vejce, přidejte zbylý drobně nakrájený chřest, osolte a okořeňte barevným pepřem.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Malé formičky vytřete máslem, naplňte hmotou, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 minut.
Tip: Ozdobte šunkou a kousky chřestu.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Dorty – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 24. 1. 2010, Autor: