Vyzkoušejte si chutnou domácí rajčatovou polévku třeba v kombinaci s grilovanými italskými Panini. Polévka je hotová během 30 minut a hodí se k obědu i večeři.
Ingredience:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce másla
1 střední cibule, jemně nasekaná
2 stroužky česneku, nakrájené na kostičky
1 čajová lžička soli
2 šálky kuřecího vývaru
1 konzerva oloupaných rajčat (můžete si i sami spařit a oloupat)
2 lžíce medu (nebo podle chuti)
1/3 kysané smetany
jemně nasekaná čerstvá bazalka
čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Ve velké pánvi zahřejte olej a máslo na mírném ohni. Osmahněte cibuli a česnek a přidejte sůl, vývar, rajčata a med. Přiveďte k varu a nechte povařit 10 až 12 minut. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.
2. Po vychladnutí směs rozmixujte, přidejte kysanou smetanu a nechte polévku v hrnci povařit ještě asi 5 až 7 minut.
3. Těsně před podáváním přidejte bazalku a čerstvě mletý pepř.
Množství: pro 2-3 osoby
Doba přípravy: 25 min
Text: redakce, foto: shutterstock.com
Publikováno: 19. 7. 2022, Autor: autor: Redakce