Lasagne jsou oblíbenou italskou pochoutkou. Zkuste si je připravit doma podle našeho receptu a uvidíte, že si je vaše rodina zamiluje.
INGREDIENCE:
12ks plátky lasagní (těstoviny na lasagne)
Boloňská omáčka:
1,5 dcl olivového oleje extra virgin
zelenina na základ (cibule, mrkev)
250 g rajčat
800g mletého hovězího masa
2 dcl červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
1L vlažné vody
1 lžíce bazalky
muškátový oříšek
sůl, pepř
Sýrová omáčka (bešamel):
100g másla
100g hladké mouky
1L mléka
muškátový oříšek
sůl
250 g tvrdého sýra (Čedar, Eidam), nastrouhaný
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
Postup na přípravu Boloňské omáčky:
Na pánvi s olivovým olejem opečeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a podlijeme červeným vínem. V litru vlažné vody rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím masovou směs. Dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a bazalkou. Promícháme a necháme vařit.
Postup na přípravu sýrové omáčky (bešamel):
V hrnci rozpustíme máslo a postupně přisypáváme mouku. Ohřáté mléko pomalu přiléváme do hrnce s máslem a moukou, přidáme sůl a muškátový ořech, rozmícháme ho dohladka. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Postup na přípravu lasagní
Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí (osolené) vodě s trochou oleje, pak zchladit ve studené vodě. Do zapékací misky přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak plátek těstoviny, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.
Množství: pro 6 osoby
Doba přípravy: 90 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: chefinyourpocket.it
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 10. 2. 2012, Autor: