Lahodný kuřecí salát s hroznovým vínem a pórkem podle receptu paní Jany Boušové se může stát ideální krabičkovou svačinou do práce nebo do školy. Jak potvrzuje Láďa Hruška, jeho příprava je vcelku snadná, rychlá i levná. A na kuřecím salátu si zaručeně pochutná celá rodina.
Co je na přípravu kuřecího salátu potřeba
- 500 g kuřecího masa
- 250 g hroznového vína
- 1 pórek
- celý černý pepř
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- 100 g majonézy
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 citron
- pepř
Jak při přípravě kuřecího salátu postupovat
1. krok: nejlépe den předem si připravíme zálivku
Na zálivku v misce smícháme majonézu, bílý jogurt, worcesterskou omáčku, cukr a čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Zálivku si připravíme den předem (v horším případě alespoň dvě hodiny předem) a necháme rozležet v lednici.
2. krok: uvaříme kuřecí maso
Kuřecí maso vložíme do papiňáku, osolíme, zalijeme vodou a přidáme kuličky černého pepře, nového koření a bobkový list. Vaříme zhruba půl hodiny. Uvařené maso necháme vychladnout.
3. krok: zeleninu a ovoce nakrájíme
Pórek nakrájíme na kolečka. Kuličky hroznového vína přepůlíme a vyndáme pecičky. Dáme mísy.
4. krok: maso natrháme na kousky
Vychladlé maso vykostíme a zbavíme kůže. Kousky masa natrháme na menší kousky a vložíme do mísy s hrozny a pórkem.
5.krok: masovou směs smícháme se zálivkou
Zálivkou přelijeme maso s hrozny a pórkem. Nakonec pomalu a důkladně promícháme.
Publikováno: 26. 1. 2019, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška