reklama

Minisendviče s kubánským trhaným vepřovým masem překvapí svou šťavnatostí

Domácí minisendviče se skvěle ochucenou kubánskou verzí trhaného vepřového masa, které bude plné šťávy, vůně koření a citrusů a měkoučké bude tak, že samo rozplyne na jazyku. A to nejlepší je, že i když nedají moc práce, pohled na vyrovnané, neodolatelně svůdné minisendviče říká opak. Většinu práce totiž odvede trouba a kouzelnice jménem pára.

i (Zdroj: Whirlpool a S vášní pro jídlo)
Minisendviče se šťavnatým kubánským trhaným vepřovým masem budou ozdobou vašeho Silvestra (Zdroj: Whirlpool a S vášní pro jídlo)

Recept na minisendviče autorky blogu S vášní pro jídlo prostě musíte vyzkoušet. Ale připravte se na to, že bude každý žadonit o přídavek a vy sami se stanete skutečnou hvězdou večera.

Na minisendviče si připravte:

Na trhané maso:

  • 1 kg vepřové krkovice vcelku
  • 1 lžičku mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • šťávu z většího pomeranče
  • šťávu z 1 limetky
  • kůru z poloviny pomeranče a celé limetky
  • sůl
  • 1 lžíci olivového oleje

Nejprve si připravte v misce marinádu. Smíchejte římský kmín, najemno nasekaný česnek, oregano, pomerančovou a limetkovou šťávu, olivový olej a trochu soli. Do marinády přidejte najemno nastrouhanou pomerančovou a limetkovou kůru z dobře omytých a chemicky neošetřených citrusů. Krkovici očistěte, ze všech stran ji důkladně potřete marinádou a maso i s marinádou vložte do zapékací misky.

Troubu nastavte na 180 °C, případně pokud máte parní troubu, tak zvolte program se střední úrovní páry. Ta se postará o to, aby bylo maso uvnitř krásně šťavnaté a přitom dokonale a rovnoměrně propečené, chutě přirozené a intenzivní. Pečte asi dvě hodiny, poté maso otočte a pečte další dvě hodiny, aby se ve šťávě peklo ze všech stran.

Kaya má doma kombinovanou parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H s vestavěnou Wi-Fi a ovládáním
i (Zdroj: Whirlpool a S vášní pro jídlo)
Kaya má doma kombinovanou parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H s vestavěnou Wi-Fi a ovládáním

Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna, promíchejte se zbytkem vypečené šťávy a marinády a podávejte v sendviči s majonézou, nakládanou červenou cibulkou a čerstvým koriandrem. Dobrou chuť – a šťastný a veselý!

O blogu S vášní pro jídlo

Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Protože kde je dobré jídlo, tam je i láska.

„Obvykle se snažím o zdravější jídla, nicméně klasiky nerada šidím a nebojím se tuku. Každopádně spíš peču, griluju a obecně se snažím o odlehčenější jídelníček a větší zapojení zeleniny. Ne ale úplně fit, odtučněné věci nebo tak, to ne. A taky raději tvořím jednodušší jídla na postup a také na čas. Ideálně když se pak jídlo peče v troubě, dusí na sporáku,“ říká o sobě Kaya.

Zdroj informací: Whirlpool, blog S vášní pro jídlo

Podívejte se, jak vybírat maso pro grilování:

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Publikováno: 4. 1. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce