reklama

Vychutnejte si nejen na Silvestra oblíbený tradiční italský likér

Znáte limoncello? Přinášíme vám recept na tuto ohromnou dobrotu, výborný alkoholický nápoj žluté barvy, který se podává dobře vychlazený a funguje jako skvělý digestiv. Můžete si ho samozřejmě koupit, ale proč utrácet velké peníze, když si ho můžete vyrobit sami za pár korun?

Limoncello recept vám umožní, abyste si mohli pochutnat na italské lahůdce, kdykoliv vás to napadne (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Co je vlastně limoncello?

Limoncello recept je vzat z italského zdroje, který je ostatně i domovem tohoto chutného citronového likéru. Likér existoval již na počátku 20. století na pobřeží italského Amalfi. Velkou mírou se o jeho prosazení za hranice Itálie zasloužil americký herec Danny DeVito, který ho má rád. I když vám přinášíme recept, jak si ho poměrně snadno vyrobit, letos si na něm již nepochutnáte. Nezbyde vám proto bohužel nic jiného, než si ho koupit. Příští rok si ho již můžete vyrobit s dostatečným předstihem a Nový rok pak můžete přivítat se svým vlastním limoncellem.

Limoncello recept

Co k výrobě limoncella potřebujete:

  • 20 čerstvých chemicky neošetřených citronů s pořádnou kůrou
  • 1 l 95% čistého alkoholu
  • 700 g cukru
  • 1,5 l vody
Na chutné limoncello potřebujete především citrony bez chemického ošetření
Na chutné limoncello potřebujete především citrony bez chemického ošetření (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Citrony naložte do čisté vody a důkladně je omyjte. Pak je všechny běžnou škrabkou na zeleninou oškrábejte. Pozor, slupky nevyhazujte, ale vložte je do nádoby s širokým hrdlem. Slupky v láhvi zalijte alkoholem a důkladně ji uzavřete. Odložte stranou alespoň na 10 dní, ale ideálně na měsíc. Jednou za dva dny ho promíchejte.

Slupky vložte do lahve
Slupky vložte do lahve (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Po měsíci macerování citronové kůry, si připravte cukrový sirup. V rendlíku na středním plamenu smíchejte cukr s vodou a zahřívejte ho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak přiveďte k varu, dejte z plamene bokem a nechte vychladnout. Vychlazený sirup následně přelijte do nádoby s citronovou kůrou a alkoholem. Po přelití vše důkladně promíchejte. Hotové limoncello pak dobře uzavřete a uložte na tmavé místo ještě na 1 týden.

Zdroj informací: siciliafan.it

Vyrobte dětem bylinný likér:

Publikováno: 31. 12. 2021, Autor: Adriana Dosedělová, Profil autora: Adriana Dosedělová