Rajská omáčka je omáčkou našich babiček. Ta správná musí být hustá, silná a sladkokyselá. Nebo ne? Nemusí. Rajská omáčka může být fit, zdravá a přitom stejně chutná. Naučte se jednoduchý recept, po kterém nebudete mít výčitky svědomí a nebudete muset hubnout do plavek.
Rajská omáčka
Jistě má každý doma recept na tu zaručeně pravou a výbornou rajskou omáčku jako od babičky. Správná rajská omáčka by měla být hustá, silná, výživná. A co kdyby byla zdravá, jednoduchá a přitom chutná? Že to nejde dohromady? Budete se divit, ale jde. Je to skvělá příležitost pro ty, kteří se rozhodli zhubnout do plavek 5 kg, a zbývá jim jich 8. Abyste se nemuseli trápit hlady, je tu Láďova vychytaná fit rajská omáčka.
Co budeme potřebovat?
- 1 plechovku oloupaných rajčat
- skořici
- třtinový cukr
- těstoviny
- masové kuličky (mleté maso, sůl, pepř, 1 vejce)
Postup
Do kastrůlku dejte spařená, oloupaná a rozmixovaná rajčata (lze nahradit rajčatovým protlakem), přidejte podle chuti třtinový cukr a trošku mleté skořice. Dejte na plotnu a nechte probublat.
Podle obvyklého návodu si jako přílohu uvařte těstoviny, ideální jsou obyčejná kolínka. Můžete si připravit i domácí houskový knedlík.
Do omáčky vložte masové kuličky, které jste si připravili z mletého masa, 1 vejce, osolili a opepřili. Masovou směs okořeníme podle chuti a zvyklosti, pečlivě propracujeme a opečeme na pánvi a tuku.
A pak již můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť.
Publikováno: 16. 4. 2021, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová