Právě prožíváme období, kdy snad na všech zahradách dozrávají kuličky oblíbeného rybízu. Zkuste se na něj podívat i jako na krásně tvarované a vybarvené ovoce, které skvěle dozdobí drobné zákusky, ale i prostřený stůl.
Chystáte se na letní zahradní večírek či rodinnou oslavu a rádi byste se opravdu předvedli s působivou dekorací? Vyzkoušejte rybíz v cukrové krustě. Můžete použít i jiné ovoce, a dokonce i různé druhy květin, jako jsou růže, lichořeřišnice či macešky.
Co budete potřebovat na zdobení dezertů rybízem
- bílek z jednoho vejce
- 2 misky
- vidličku
- talíř
- jemný pískový cukr
- několik pěkných hroznů i listů rybízu
Jak na zdobení dezertů rybízem
1. krok
Vidličkou vyšlehejte v misce bílek.
2. krok
Plody i listy rybízu omočte ze všech stran v bílku.
3. krok
Rybíz ze všech stran důkladně zasypte pískovým cukrem.
4. krok
Nechte vše oschnout na talířku, případně ještě na málo zasypaná místa přidejte trochu cukru, a pak teprve opatrně přeneste na zákusky.
Prima Tip
Zaschlý rybíz v cukru můžete naaranžovat třeba i na karafu s domácí rybízovou šťávou. Cukr s bílkem rybíz ke sklu pěkně přilepí, ale raději ještě celou dekoraci fixujte pěknou stužkou.
Publikováno: 19. 7. 2017, Autor: Simona Sedláčková, Profil autora: Simona Sedláčková