reklama

Tekuté zlato posílí imunitu i zmírní bolesti kloubů

Svému zdraví můžete prospět zejména teď v zimě jednoduše dvěma produkty, které máte zcela určitě doma ve spíži či v lednici. O čem je řeč? O olivovém oleji a citronu. Vyrobte si z nich léčivé tekuté zlato!

Posilte své zdraví – tekuté zlato vám v tom pomůže (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Olivový olej

Za studena lisovaný olivový olej (najdete ho také pod názvem extra panenský) je zdrojem cenných a prospěšných nenasycených mastných kyselin, ale také vitamínů (E a K) a antioxidantů. Takový olej je vhodný k přímé konzumaci, tepelnou úpravou ztrácí spoustu cenných živin. Jeho užíváním si upravíte krevní tlak, zvyšuje hladinu toho dobrého cholesterolu a snižuje tak riziko vzniku srdečních onemocnění. Využít ho můžete také při péči o pokožku a tělo - při masážích, vlasových zábalech, k vyživení nehtů apod.

Olivový olej2
Za studena lisovaný olivový olej je zdrojem nenasycených mastných kyselin (Zdroj: Depositphotos)

Citronová šťáva

I šťáva z citronu je pro lidské tělo velmi prospěšná. Jak určitě víte, obsahuje mnoho vitamínu C. Protože je to silný antioxidant, posiluje obranyschopnost a napomáhá detoxikaci. V citronu najdete i kyselinu listovou (vitamín B9), která je důležitá pro stavbu svalů, napomáhá předcházet srdečním onemocněním a rakovině. Citronu se připisují i protizánětlivé a antibakteriální účinky a také napomáhá lepšímu zažívání.

{"type":"image","image_id":"208898"}
 
Jak vidíte, obě tyto suroviny mají mnoho příznivých účinků, tak s jejich pomocí podpořte imunitu právě teď v zimních měsících. Recept je jednoduchý - použijte polévkovou lžíci, do poloviny ji naplňte olivovým olejem, druhou polovinu doplňte citronovou šťávou a užívejte každý den nejlépe nalačno. Posílíte tím svoji imunitu, zbavíte se únavy, nachlazení a i bolavých kloubů, protože tekuté zlato napomáhá i v boji s revmatem.

Olivový olej
Tekuté zlato napomáhá i v boji s revmatem a zvyšuje obranyschopnost (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Publikováno: 20. 2. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová