Nad domácí houskové knedlíky není! To asi potvrdí každý. Láďa Hruška je umí udělat vychytaně za pár minut bez droždí a kynutí. Ruku na to, že podle tohoto receptu je zvládne uvařit i naprostý kuchyňský začátečník.
Co budete na domácí houskové knedlíky potřebovat
- 3 hrnky hrubé mouky
- 2 housky nakrájené na kostičky
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 300 ml vody
- ½ lžičky soli
- ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
Jak při přípravě domácích houskových knedlíků postupovat
1. krok: připravte si v míse těsto
Hrubou mouku promíchejte s kypřícím práškem a solí. Do mísy k mouce přilijte vodu a přijdete vejce a žloutek.
2. krok: nakonec vmíchejte do těsta housku
Úplně nakonec do těsta vmíchejte opatrně kostičky housky, aby se moc nerozmočily.
3. krok: z těsta vytvořte dvě šišky
Vypracuje těsto a vyválejte dvě šišky knedlíků.
4. krok: knedlíky vařte 20 minut
Vložte je vroucí mírně osolené vody. Po deseti minutách vaření knedlíky otočte a vařte dalších 10 minut.
5. krok: uvařené knedlíky propíchejte
Po uvaření knedlíky vyjdejte z vody a hned je propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby z nich unikla pára.
6. krok: knedlíky nakrájejte nití
Knedlíky nakrájejte nití a můžete podávat třeba se svíčkovou, rajskou nebo segedínským gulášem.
Publikováno: 7. 4. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška