Právě nastává období, kdy většina zahrádkářů rozdává cukety na všechny strany. Cuketám se totiž kupodivu daří i v letošním suchém létě. Poradíme vám, jak cukety využít i na sladké pečení.
Co budete potřebovat na cuketový perník
- 350 g cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukru
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- ¼ l mléka
- kousek másla a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
- rybíz a cukr podle chuti na přeliv
Jak budete postupovat při pečení cuketového perníku
1. krok: vymažte plech
Hluboký plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

2. krok: nastrouhejte cuketu
Cuketu oloupejte, případně zbavte vnitřní části se semínky a nahrubo nastrouhejte na struhadle.

3. krok: smíchejte další ingredience
V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do perníku, pak přidejte vejce a mléko a vše promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou cuketu a opět promíchejte. Tekutou hmotu nalijte na vymazaný plech a pečte asi 25 minut při 160 °C.

4. krok: rybízový přeliv
V misce vidličkou propíchejte kuličky červeného a bílého rybízu se dvěma lžičkami cukru a hotový přeliv servírujte na nakrájený perník přímo na talířek, nikdy ne dopředu, perník by se příliš rozmáčel.

Publikováno: 18. 7. 2018, Autor: Simona Sedláčková , Profil autora: Simona Sedláčková