reklama

Vegetariánský zeleninový tataráček je dobrou volbou po Vánocích

Také máte po silvestru pocit, že jste přibrali aspoň 10 kg? A slovo dieta ve vás probouzí pocity zuřivost? Nemusíte hned myslet na saláty a dietní stravu, ale můžete si udělat nějakou lehčí formu oblíbené dobroty, a sice tataráček. Tentokrát ale nebude z hovězího masa, ale ze zeleniny. Věřte, že je to stejná dobrota jako ten opravdový a že si vás svou chutí zcela získá.

i (Zdroj: Prima Doma)
Vegetariánský zeleninový tataráček je dobrou volbou po Vánocích (Zdroj: Prima Doma)

Vegetariánský zeleninový tataráček

I když toto spojení v mnohých vyvolá minimálně zdvižené obočí, jedná se o velmi lehkou a chutnou dobrotu, která jistě po dnech hojnosti v období Vánoc přijde vhod. Jak název napovídá, nebudeme tento vegetariánský tataráček připravovat z hovězího masa jak je zvykem, ale nahradíme ho bramborami.

Suroviny 

  • 3-4 vařené brambory
  • 2 sterilované okurky
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 cibule
  • 1 lžička worchesterové omáčky
  • sůl, pepř, česnek dle chuti
Recept
i (Zdroj: Prima Doma)
Podle receptu si připravíme všechny ingredience

Postup

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Uvařené necháme vystydnout, oloupeme je a nastrouháme najemno.

Brambory
i (Zdroj: Prima Doma)
Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme

Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k bramborám.

Cibule
i (Zdroj: Prima Doma)
Cibuli nakrájíme najemno

Postupně přidáváme všechny ingredience a smícháme je do hutné směsi.

Směs
i (Zdroj: Prima Doma)
Všechny suroviny smícháme v míse a ochutíme

Osolíme, opepříme a přidáme česnek podle chuti.

Sůl a koření
i (Zdroj: Prima Doma)
Směs osolíme, opepříme a přidáme česnek

Plátky chleba opečeme na tuku do topinek a na ně navrstvíme tataráčkovou směs. Ozdobíme trochou nakrájené cibule a lístkem salátu.

Topinky
i (Zdroj: Prima Doma)
Plátky chleba osmahneme a vytvoříme topinky

Podívejte se, jak šla práce od ruky Láďovi:

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Publikováno: 20. 1. 2020, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová