Také máte po silvestru pocit, že jste přibrali aspoň 10 kg? A slovo dieta ve vás probouzí pocity zuřivost? Nemusíte hned myslet na saláty a dietní stravu, ale můžete si udělat nějakou lehčí formu oblíbené dobroty, a sice tataráček. Tentokrát ale nebude z hovězího masa, ale ze zeleniny. Věřte, že je to stejná dobrota jako ten opravdový a že si vás svou chutí zcela získá.
Vegetariánský zeleninový tataráček
I když toto spojení v mnohých vyvolá minimálně zdvižené obočí, jedná se o velmi lehkou a chutnou dobrotu, která jistě po dnech hojnosti v období Vánoc přijde vhod. Jak název napovídá, nebudeme tento vegetariánský tataráček připravovat z hovězího masa jak je zvykem, ale nahradíme ho bramborami.
Suroviny
- 3-4 vařené brambory
- 2 sterilované okurky
- 1 lžička papriky
- 1 lžíce hořčice
- 3 lžíce kečupu
- 1 cibule
- 1 lžička worchesterové omáčky
- sůl, pepř, česnek dle chuti
Postup
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Uvařené necháme vystydnout, oloupeme je a nastrouháme najemno.
Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k bramborám.
Postupně přidáváme všechny ingredience a smícháme je do hutné směsi.
Osolíme, opepříme a přidáme česnek podle chuti.
Plátky chleba opečeme na tuku do topinek a na ně navrstvíme tataráčkovou směs. Ozdobíme trochou nakrájené cibule a lístkem salátu.
Podívejte se, jak šla práce od ruky Láďovi:
Publikováno: 20. 1. 2020, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová