reklama

Připravte si fit langoše – čeká vás chuťová symfonie bez výčitek

Objevte nový způsob, jak si užít oblíbené langoše v lehkém a zdravém provedení. Naše receptura spojuje chutné kousky mozzarelly s ovesnými vločkami, poskytující vám energii a nutriční hodnoty. Buďte připraveni na křupavý zážitek plný lahodného spojení tradice a moderní wellness kuchyně.

i (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Fit langoše si dejte bez výčitek (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Dopřejte si zdravé a chutné langoše

Přicházíme s kulinářskou inovací, s receptem na fit langoše. Klasický street food dostává zdravý upgrade spojením křupavého těsta s mozzarellou a ovesnými vločkami. Připravte se na jedinečný zážitek, kde tradice langošů spojuje síly s moderním pohledem na zdravou stravu. Nalaďte se na vlnu chutí a energie! 

Kde mají langoše svůj původ?

Langoše, oblíbený pokrm pocházející ze střední Evropy, mají své kořeny v tradičních receptech a výrobních postupech. Těsto se původně připravovalo ze směsi mouky, vody a soli, poté se smažilo. Naše moderní varianta přináší zdravější alternativu s použitím ovesných vloček a kvalitní mozzarelly, dodávající pokrmu nový rozměr. Zároveň ctíme historii langošů a jejich původní jednoduchost, která se stala inspirací pro vytvoření tohoto fitness receptu.

Suroviny na langoše
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Suroviny na langoše

Na fit langoše budete potřebovat:

  • 1 mozzarellu
  • 1 vejce
  • hrst ovesných vloček
  • půl lžičky sušeného česneku
  • pepř a sůl
Mozzarellu nastrouhejte
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Mozzarellu nastrouhejte

Při přípravě této lahodné varianty langoše budete potřebovat struhadlo, mísu a samozřejmě mozzarellu. Zahajte postup tím, že celou mozzarellu nastrouháte na hrubé straně struhadla, což zajistí, že se sýr následně krásně spojí s ostatními ingrediencemi.

Přidejte ovesné vločky
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Přidejte ovesné vločky

Jakmile máte mozzarellu dostrouhanou, přidejte k ní do mísy vejce a ovesné vločky. Nyní přichází čas na důkladné uhnětení všech surovin do nelepivého těsta. V této fázi si dejte pozor, abyste dosáhli ideální konzistence. Po dokončení hnětení nechte těsto chvíli odpočinout, aby se vločky mohly plně nasát.

Vypracujte nelepivé těsto
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Vypracujte nelepivé těsto

Po pár minutách přidejte do těsta zbylé suroviny, tedy sůl, pepř a sušený česnek. Znovu se pusťte do důkladného hnětení, aby se všechny složky spojily. Po tomto kroku nechte těsto odpočinout, což umožní, aby se chutě propojily a textura se stala ještě lepší. Mezitím si připravte pánev na plotnu a nalijte do ní trochu oleje.

Langoš dejte smažit na pánev
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Langoš dejte smažit na pánev

Připravte z hotového těsta placku, která připomíná klasický tvar langoše. Opatrně osmažte tuto lahodnou placku z obou stran. Při opékání si pohlídejte, aby obě strany dosáhly dokonalé zlatavé barvy a aby se zaručilo, že langoše zůstanou hezky křupavé.

Potřete kečupem a měkkým sýrem
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Potřete kečupem a měkkým sýrem

Servírujte fit langoše spolu s nízkotučným mazacím sýrem, kečupem a nastrouhaným sýrem. Tato harmonie chutí zajistí, že každý sousto bude lahodným zážitkem. Experimentujte s kombinacemi a přizpůsobte si přílohu podle svého vkusu pro maximální potěšení z každého kousku této zdravé lahůdky.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 26. 1. 2024, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová