Objevte nový způsob, jak si užít oblíbené langoše v lehkém a zdravém provedení. Naše receptura spojuje chutné kousky mozzarelly s ovesnými vločkami, poskytující vám energii a nutriční hodnoty. Buďte připraveni na křupavý zážitek plný lahodného spojení tradice a moderní wellness kuchyně.
![](https://img.primadoma.cz/w_2/0b/a9/column/0ba9e3e59bbd8ed676bcbad4cecbe758_depositphotos_59919605_l-1.jpg)
Dopřejte si zdravé a chutné langoše
Přicházíme s kulinářskou inovací, s receptem na fit langoše. Klasický street food dostává zdravý upgrade spojením křupavého těsta s mozzarellou a ovesnými vločkami. Připravte se na jedinečný zážitek, kde tradice langošů spojuje síly s moderním pohledem na zdravou stravu. Nalaďte se na vlnu chutí a energie!
Kde mají langoše svůj původ?
Langoše, oblíbený pokrm pocházející ze střední Evropy, mají své kořeny v tradičních receptech a výrobních postupech. Těsto se původně připravovalo ze směsi mouky, vody a soli, poté se smažilo. Naše moderní varianta přináší zdravější alternativu s použitím ovesných vloček a kvalitní mozzarelly, dodávající pokrmu nový rozměr. Zároveň ctíme historii langošů a jejich původní jednoduchost, která se stala inspirací pro vytvoření tohoto fitness receptu.
![Suroviny na langoše](https://img.primadoma.cz/w_2/34/86/column/3486442771c761d84b7e3c03a13ea7cf_95ac4293949c3d6649913318983fb215.jpg)
Na fit langoše budete potřebovat:
- 1 mozzarellu
- 1 vejce
- hrst ovesných vloček
- půl lžičky sušeného česneku
- pepř a sůl
![Mozzarellu nastrouhejte](https://img.primadoma.cz/r/32/bd/column/32bdcd15bf4ba525c9a7d0fe9206fd0c_3e63928018b5ecb75e074fac93cfc43f.jpg)
Při přípravě této lahodné varianty langoše budete potřebovat struhadlo, mísu a samozřejmě mozzarellu. Zahajte postup tím, že celou mozzarellu nastrouháte na hrubé straně struhadla, což zajistí, že se sýr následně krásně spojí s ostatními ingrediencemi.
![Přidejte ovesné vločky](https://img.primadoma.cz/r/93/f5/column/93f5a4e03e4f2348306d0842de8888e4_1a3095985523437ad4bcd3aec6ea8d4e.jpg)
Jakmile máte mozzarellu dostrouhanou, přidejte k ní do mísy vejce a ovesné vločky. Nyní přichází čas na důkladné uhnětení všech surovin do nelepivého těsta. V této fázi si dejte pozor, abyste dosáhli ideální konzistence. Po dokončení hnětení nechte těsto chvíli odpočinout, aby se vločky mohly plně nasát.
![Vypracujte nelepivé těsto](https://img.primadoma.cz/r/6e/03/column/6e0372a1fd77cdb446568b711239a27f_3d3c8c2057c2c26d9d89769d80a02377.jpg)
Po pár minutách přidejte do těsta zbylé suroviny, tedy sůl, pepř a sušený česnek. Znovu se pusťte do důkladného hnětení, aby se všechny složky spojily. Po tomto kroku nechte těsto odpočinout, což umožní, aby se chutě propojily a textura se stala ještě lepší. Mezitím si připravte pánev na plotnu a nalijte do ní trochu oleje.
![Langoš dejte smažit na pánev](https://img.primadoma.cz/r/29/39/column/29399c4c922a6e137afaa04882990438_8e37b6d3dc3e8474095210158f02825d.jpg)
Připravte z hotového těsta placku, která připomíná klasický tvar langoše. Opatrně osmažte tuto lahodnou placku z obou stran. Při opékání si pohlídejte, aby obě strany dosáhly dokonalé zlatavé barvy a aby se zaručilo, že langoše zůstanou hezky křupavé.
![Potřete kečupem a měkkým sýrem](https://img.primadoma.cz/r/bf/b3/column/bfb3da15bb50dcf33def67f7f1d9e3e1_f2f8647f79dc61c7374bf1d98db7b4c6.jpg)
Servírujte fit langoše spolu s nízkotučným mazacím sýrem, kečupem a nastrouhaným sýrem. Tato harmonie chutí zajistí, že každý sousto bude lahodným zážitkem. Experimentujte s kombinacemi a přizpůsobte si přílohu podle svého vkusu pro maximální potěšení z každého kousku této zdravé lahůdky.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 26. 1. 2024, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová