reklama

Mlsat u televize jde nejen s chutí, ale i zdravě

Nejrůznější nezdravé mlsání k televizi svede na scestí občas i pravověrného zastánce zdravé výživy. Když si ale připravíte trochu jiné slané dobroty, než jsou třeba brambůrky, budete moci mlsat bez výčitek svědomí.

i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Mlsání k televizi může mít i zdravou podobu (Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Mlsání k televizi z vlastní pekárny

Zdravější variantu mlsání k televizi si vyrobíte docela jednoduše sami, vyzkoušejte třeba „proteinové“ a bezlepkové chipsy. A k nim pochopitelně nesmí chybět nějaký lehce pikantní dip.

Co budete k přípravě této dobroty potřebovat:

  • 1 balení tvarůžků
  • 1 balení tortill
  • olivový olej
  • grilovací koření
  • 1 kysanou smetanu
  • 100 g sýra niva
Tvarůžky nakrájejte na menší kousky
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Tvarůžky nakrájejte na menší kousky

Proteinové mlsání k televizi připravíte z tvarůžků, které pokrájejte na půlcentimetrové plátky a vyskládáte na pečicí papír. K bezlepkovým chipsům se báječně hodí kukuřičná tortilla, kterou nakrájejte na malé trojúhelníčky. A oboje chipsy upečete pěkně pohromadě na jednom plechu, ty tortillové můžete ještě vylepšit tím, že je pokapete dobrým olivovým olejem a posypete trochou grilovacího koření.

S dipem chutnají nejlépe

Pak plech s chipsy necháte v troubě při teplotě 200 º C péci 5–10 minut, podstatné je, aby byly vypečené pěkně dozlatova. A zatímco se budou péct v troubě, vyrobíte výborný dip. Mezi ty nejoblíbenější patří třeba ten nivový, jehož výroba je vskutku jednoduchá: do kelímku kysané smetany zamícháte nastrouhanou nivu a máte hotovo.

Dip z nivy je výborný zvláště k tortillovým chipsům
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Dip z Nivy je výborný zvláště k tortillovým chipsům

A pokud se vám tvarůžkové chipsy spečou v troubě dohromady, nic se neděje. Jsou totiž vypečené tak dokřehka, že toto mlsání k televizi lehce rozlámete na menší kousky.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 29. 12. 2023, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová