Nejrůznější nezdravé mlsání k televizi svede na scestí občas i pravověrného zastánce zdravé výživy. Když si ale připravíte trochu jiné slané dobroty, než jsou třeba brambůrky, budete moci mlsat bez výčitek svědomí.

Mlsání k televizi z vlastní pekárny
Zdravější variantu mlsání k televizi si vyrobíte docela jednoduše sami, vyzkoušejte třeba „proteinové“ a bezlepkové chipsy. A k nim pochopitelně nesmí chybět nějaký lehce pikantní dip.
Co budete k přípravě této dobroty potřebovat:
- 1 balení tvarůžků
- 1 balení tortill
- olivový olej
- grilovací koření
- 1 kysanou smetanu
- 100 g sýra niva

Proteinové mlsání k televizi připravíte z tvarůžků, které pokrájejte na půlcentimetrové plátky a vyskládáte na pečicí papír. K bezlepkovým chipsům se báječně hodí kukuřičná tortilla, kterou nakrájejte na malé trojúhelníčky. A oboje chipsy upečete pěkně pohromadě na jednom plechu, ty tortillové můžete ještě vylepšit tím, že je pokapete dobrým olivovým olejem a posypete trochou grilovacího koření.
S dipem chutnají nejlépe
Pak plech s chipsy necháte v troubě při teplotě 200 º C péci 5–10 minut, podstatné je, aby byly vypečené pěkně dozlatova. A zatímco se budou péct v troubě, vyrobíte výborný dip. Mezi ty nejoblíbenější patří třeba ten nivový, jehož výroba je vskutku jednoduchá: do kelímku kysané smetany zamícháte nastrouhanou nivu a máte hotovo.

A pokud se vám tvarůžkové chipsy spečou v troubě dohromady, nic se neděje. Jsou totiž vypečené tak dokřehka, že toto mlsání k televizi lehce rozlámete na menší kousky.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 29. 12. 2023, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová