Sváteční nedělní odpoledne si spousta z nás nedokáže představit bez úžasné bábovky. Krásně vláčné sladké potěšení můžeme vylepšit. Jemné žirafí flíčky, které na nás vykouknou po rozkrojení moučníku, rozzáří oči těch nejmenších. Jak takovou bábovku připravit, si řekneme právě teď.
Úžasná bábovka s žirafími flíčky
Úžasná bábovka s žirafími flíčky je perfektní nápad, jak spojit příjemné posezení u nedělního moučníku s hravou mozaikou, která uchvátí naše děti. Ve chvíli, kdy rozřízneme bábovku, vykouknou na nás hnědé flíčky, kterými se vyznačují právě žirafy. Celé kouzlo tkví ve dvou těstech, které budeme postupně lít do silikonové formy. Střídáním světlého a tmavého těsta docílíme efektu, který nejvíce pobaví naše ratolesti.
Ingredience na tuto úžasnou bábovku:
- 5 vajec
- 100 ml oleje
- 200 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 2 ks kypřicího prášku do pečiva
- 2 ks vanilkového cukru
- granulované kakao
Úžasná bábovka nás provází nedělním odpolednem již od našeho dětství. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Připravíme si 2 misky. Do jedné přijdou žloutky a do druhé bílky, které vyšleháme. Moučkový cukr rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu přidáme do misky s vyšlehanými bílky a opět vyšleháme ručním mixérem.
Olej a mléko také rozdělíme na dvě poloviny. Půlku nalijeme do misky s vyšlehanými bílky s moučkovým cukrem a všechny suroviny znovu perfektně vyšleháme. V posledním kroku do takto zašlehaných surovin přidáme vždy polovinu polohrubé mouky, vanilkového cukru a kypřicího prášku. Ručním mixérem připravenou směs perfektně vyšleháme. První těsto máme nyní hotové.
Naprosto stejný postup nás teď čeká s druhým těstem. Vyšleháme žloutky a zbylý cukr do krémové hmoty. Přidáme olej a mléko a opět vyšleháme. Nakonec vsypeme do misky polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a vyšleháme.
Do formy nalijeme část prvního těsta a posypeme vrstvou kakaa. Na kakao nalijeme část těsta z vyšlehaných bílků a opět zasypeme kakaem. Nyní přijde na řadu další vrstva těsta ze žloutků, kterou opět zasypeme kakaem. Poslední vrstvičku bude tvořit zbytek těsta z bílků.
Těsto v silikonové formě vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40 až 45 minut. Po uplynutí potřebné doby zkusíme špejlí, zda je bábovka již hotová. Jakmile vyklepeme bábovku z formy, posypeme ji moučkovým cukrem. Tato úžasná bábovka není ani trochu suchá. Její chuť je naprosto pompézní a granulované kakao jí dodává neodolatelnou chuť.
Publikováno: 28. 10. 2023, Autor: autor: Beáta Boháčová | zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky