reklama

Zdravý křen nás vyléčí od hlavy až k patě

Neocenitelnou rostlinou, která by rozhodně neměla chybět na našich zahrádkách, je zdravý křen. Má zaručeně posilující účinky pro celý náš organismus. Jeho konzumací dokážeme z těla přímo vyhnat nejrůznější infekce. Obsahuje opravdu velké množství vitaminů i minerálů a patří mize obrovské bojovníky proti nachlazení, chřipce i angíně.

i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Zdravý křen má posilující účinky pro celý náš organismus (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Proč bychom měli konzumovat zdravý křen?

Již staří Egypťané i Řekové pěstovali zdravý křen a moc dobře znali jeho léčivou sílu. Byli též přesvědčeni, že má silné afrodiziakální účinky. Jestli křen dodává sexuální apetit, je velkou neznámou, avšak pro lidský organismus je každopádně prospěšný. Vzhledem k tomu, že je plný vitaminu C, dokáže si hravě poradit nejen s nachlazením, kašlem, chřipkou i angínou, ale spolehlivě zažene i bolesti hlavy. Křen nám zkrátka pomáhá od hlavy až po paty. Umí vydezinfikovat kompletně celou dutinu ústní a zničí veškeré viry a bakterie. Na jaře a na podzim by rozhodně tato rostlina neměla chybět v našem jídelníčku.

Zdravý křen můžeme použít pro výrobu sirupu, který nám kompletně posílí imunitu

Potřebné suroviny pro jeho výrobu:

  • 1 lžíce křenu
  • 1 lžíce cibule
  • 4 lžíce medu
  • 5 lžic vody
Na výrobu sirupu toho moc nepotřebujete
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.)
Na výrobu sirupu toho moc nepotřebujete

Křenový sirup vznikne smícháním křenu, cibule, medu a vody. Veškeré suroviny společně povaříme a elixír je rázem na světě. Jedná se o velice jednoduchý recept, který nás však bezpečně ochrání před nepříjemnými nemocemi.

Základem sirupu je nastrouhaný křen
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.)
Základem sirupu je nastrouhaný křen

Pro výrobu křenového sirupu budeme potřebovat pouze pár surovin. Nejprve si velice najemno nastrouháme poctivou lžíci křenu. Surovinu vložíme do připraveného hrnce a pustíme se do krájení cibule. Cibulku si opět nasekáme na malé kousky a přidáme ke křenu. Nyní přijde na řadu med. Bohatě nám postačí 4 lžíce husté zlaté tekutiny. Veškeré suroviny jsou v hrnci, zalijeme je vodou a přivedeme k varu.

Díky medu bude křenový sirup krásně sladký
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.)
Díky medu bude křenový sirup krásně sladký

Sirup musíme povařit zhruba po dobu 4 minut. Během varu směs mícháme. Po uplynutí potřebné doby odstavíme hrnec z plotýnky a necháme křenový sirup vychladnout. Směs následně přelijeme do skleněné nádoby a uložíme do lednice. Medicínu budeme užívat každé ráno a večer po 1 lžičce.

Zdravý křen v podobě sirupu nádherně voní. Jeho užíváním posílíme kompletně celou naší imunitu a nemoci se nám budou obloukem vyhýbat.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky; bylinkyprovsechny.cz

Publikováno: 28. 6. 2023, Autor: Beata Boháčová, Profil autora: Beata Boháčová