reklama

Recepty: Salát z dýně a červené řepy

Barevné saláty má většina z nás spojeny zejména s obdobím léta. To je ale velká škoda především proto, že i v trochu chladnějších měsících máme na výběr ze širokého množství sezónních druhů ovoce a zeleniny. Inspirujte se naším receptem.

Potřebovat budete:

  • 500 g bio červené řepy,
  • 500 g bio dýně Hokkaidó,
  • 4 lžíce olivového oleje,
  • 100 g bio granátového jablka,
  • šťávu z bio citronu,
  • dijonskou hořčici,
  • hrst rukolových listů,
  • hladkolistou petržel,
  • 100 g bio ovčího sýra,
  • sůl, pepř.

Postup:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dýni očistěte od semínek a neoloupanou ji nakrájejte na kostky. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte řepu a dýni, zakápněte olivovým olejem a podle chuti osolte. Pečte v troubě asi 45 minut, dokud zelenina nezměkne. Mezitím v misce vyšlehejte citronovou šťávu, olivový olej a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Do velké mísy vložte omyté a usušené rukolové listy a polovinu nasekané petržele. K salátové směsi přisypte ještě teplou pečenou zeleninu, posypte na kostky nakrájeným ovčím sýrem, granátovým jablkem, polijte zálivkou, promíchejte a podávejte.

text: myjsmebio.cz, foto: shutterstock

Publikováno: 22. 9. 2022, Autor: autor: Redakce ve spolupráci s myjsmebio.cz