Barevné saláty má většina z nás spojeny zejména s obdobím léta. To je ale velká škoda především proto, že i v trochu chladnějších měsících máme na výběr ze širokého množství sezónních druhů ovoce a zeleniny. Inspirujte se naším receptem.
Potřebovat budete:
- 500 g bio červené řepy,
- 500 g bio dýně Hokkaidó,
- 4 lžíce olivového oleje,
- 100 g bio granátového jablka,
- šťávu z bio citronu,
- dijonskou hořčici,
- hrst rukolových listů,
- hladkolistou petržel,
- 100 g bio ovčího sýra,
- sůl, pepř.
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dýni očistěte od semínek a neoloupanou ji nakrájejte na kostky. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte řepu a dýni, zakápněte olivovým olejem a podle chuti osolte. Pečte v troubě asi 45 minut, dokud zelenina nezměkne. Mezitím v misce vyšlehejte citronovou šťávu, olivový olej a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Do velké mísy vložte omyté a usušené rukolové listy a polovinu nasekané petržele. K salátové směsi přisypte ještě teplou pečenou zeleninu, posypte na kostky nakrájeným ovčím sýrem, granátovým jablkem, polijte zálivkou, promíchejte a podávejte.
text: myjsmebio.cz, foto: shutterstock
Publikováno: 22. 9. 2022, Autor: autor: Redakce ve spolupráci s myjsmebio.cz