reklama

Recepty: Staročeský bramborový oukrop

Recept na polévku, která člověka zahřeje v sychravých podzimních dnech a uleví při nachlazení, se hodí vždycky. Zkuste tentokrát oukrop – o něco lepší tradiční česnečku.

Budete potřebovat:

  • 50 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vajíčko
  • 1 lžíce sádla
  • zelená petrželka, mladé kopřivy
  • sůl
  • kmín
  • chléb

Postup:

Oloupané brambory nakrájejte na malé kostky, přelijte horkou vodou, osolte, okmínujte, přisypte trochu majoránky a vařte do měkka. Do uvařeného bramborového vývaru vyklepněte vajíčko a rozmíchejte. Utřený česnek dejte do misky, nasekejte bylinky dle chuti a vše zalijte horkým vývarem. Polévku ozdobte opečeným chlebem a podávejte.

TIP: Zkuste do polévky přidat opečenou uzeninu, tvrdý sýr na kostky nebo uvařené kroupy.

text: projekt Agrární komory České republiky Z naší země, foto: Shutterstock.com

Publikováno: 8. 9. 2022, Autor: autor: Redakce