Recept na polévku, která člověka zahřeje v sychravých podzimních dnech a uleví při nachlazení, se hodí vždycky. Zkuste tentokrát oukrop – o něco lepší tradiční česnečku.
Budete potřebovat:
- 50 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 1 vajíčko
- 1 lžíce sádla
- zelená petrželka, mladé kopřivy
- sůl
- kmín
- chléb
Postup:
Oloupané brambory nakrájejte na malé kostky, přelijte horkou vodou, osolte, okmínujte, přisypte trochu majoránky a vařte do měkka. Do uvařeného bramborového vývaru vyklepněte vajíčko a rozmíchejte. Utřený česnek dejte do misky, nasekejte bylinky dle chuti a vše zalijte horkým vývarem. Polévku ozdobte opečeným chlebem a podávejte.
TIP: Zkuste do polévky přidat opečenou uzeninu, tvrdý sýr na kostky nebo uvařené kroupy.
text: projekt Agrární komory České republiky Z naší země, foto: Shutterstock.com
Publikováno: 8. 9. 2022, Autor: autor: Redakce