Muffiny jsou oblíbenou sladkou tečkou. Skvěle se k nim hodí ledová káva nebo kopeček vanilkové zmrzliny se šlehačkou a čokoládovými hoblinkami. A my pro vás máme super recept na muffiny s oříšky a čokoládou.
INGREDIENCE:
2 vejce
175 g cukru
50 g mletých vlašských ořechů
110-130 ml mléka
190 g slunečnicového oleje
210 g mouky s kvasnicemi
špetka soli
půl lžičky mleté skořice
25 g čokolády na roztavení
1 čajová lžička neslazeného kakaového prášku
čokoládové lupínky (nebo nasekaná čokoláda)
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
2. V míse ušleháme vejce s cukrem, se skořicí a se špetkou soli až do pěny. Přilejeme mléko a olej. Pomocí sítka postupně přisypáváme a vmícháváme mouku. Nakonec směs dále mixujeme, je třeba získat silný, ale hladký krém. Jako poslední vmícháme do krému mleté vlašské ořechy.
3. V samostatné misce rozpustíme čokoládu. Do jedné třetiny krému vmícháme rozpuštěnou čokoládu se lžičkou kakaového prášku. Do smetanového krému vmícháme na kousky posekanou čokoládu.
4. Oba krémy necháme na 30 min. vychladnout v lednici.
5. Formu na muffiny (plníme do papírových košíčků nebo vymazaných a vysypaných muffinových formiček) naplňte střídavě směsí smetanového a čokoládového krému.
6. Nakonec posypeme zbytkem čokolády a dáme na 20 min. péct. Po vyjmutí z trouby nechte muffiny vychladnout a můžete podávat.
Množství: pro 12 malých muffinů nebo pro 4 velké muffiny
Doba přípravy: 60 min.
text: redakce, foto: shutterstock.com
Publikováno: 28. 7. 2022, Autor: autor: Redakce