reklama

Šlehačkový dort s višněmi a čokoládou: Sladké přeje lásce

Dorty a dortíky i další sladké dobroty jsou neodmyslitelně spojeny se svátkem zamilovaných. Není se čemu divit, vždyť sladké zlepšuje náladu, přeje lásce a údajně i zvyšuje sexuální apetit. Pokud chcete vytvořit něco speciálního, připravte podle našeho receptu valentýnský dort se šlehačkou, višněmi a čokoládou.

Co je na šlehačkový dort s višněmi potřeba

  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 85 g polohrubé mouky + na posypání
  • 85 g škrobové moučky
  • ½ kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 1 lžíce instantní kávy
  • máslo a mouka do formy
  • 260 g Extra Jamu višeň
  • ½ hrnku vypeckovaných višní (z kompotu, čestvých, zmrazených)
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce strouhané čokolády
  • moučkový cukr na posypání
Recept na šlehačkový dort s višněmi: místo višní použije třešně, ostružiny, maliny, borůvky, brusinky či jahody
i (Zdroj: archiv Receptyschuti)
Recept na šlehačkový dort s višněmi: místo višní použije třešně, ostružiny, maliny, borůvky, brusinky či jahody

Jak při přípravě šlehačkového dortu s višněmi postupovat

Vejce s 4 lžícemi vody a cukrem ušlehejte dohladka. V jiné míse smíchejte mouku, škrobovou moučku a kypřicí prášek, sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec přidejte instantní kávu. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dejte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 20–30 minut. Smetanu ke šlehání ušlehejte dotuha. Vychladlý korpus podélně rozkrojte na dvě poloviny. Spodní část potřete višňovým džemem a pomocí zdobicího sáčku ozdobte zhruba dvěma třetinami šlehačky, přiklopte druhou polovinou korpusu. Vršek dortu ozdobte uprostřed zbylou šlehačkou (viz foto), okapanými višněmi  z kompotu, a strouhanou čokoládou. Okolo posypejte moučkovým cukrem.  Místo višní můžete použít třešně, ostružiny, maliny, borůvky, jahody nebo brusinky, vždycky ale použijte také odpovídající džem, tedy s třešněmi třešnový, s ostružinami ostružinový atd.

Publikováno: 10. 2. 2019, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce