Čokoládový chlebíček, který ukrývá překvapení v podobě červeného srdíčka, je naprosto dokonalý valentýnský moučník. Jeho příprava je trochu náročnější, ale na druhou stranu jím oslníte a uvidíte, že láska přijde hned po prvním kousnutí!
Co na čokoládový chlebíček s překvapením potřebujeme
Červené těsto
- 125 g másla
- 110 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- červená gelová barva potravinářská
- tuk a mouka do formy
Čokoládové těsto
- 125 g másla
- 130 g cukru
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 25–30 g prosátého holandského kakaa Dr.Oetker
- tuk a mouka do formy
- 1 balení tmavé čokoládové polevy na ozdobení
Jak při přípravě čokoládového chlebíčku s překvapením postupovat
Na červené těsto utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřicím práškem a červenou gelovou barvu Dr.Oetker, vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a uhladíme. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut. Upečený chlebíček vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Z chlebíčku odkrojíme oba konce s kůrkou. Zbylý chlebíček nakrájíme na 7 plátků. Pomocí formičky ve tvaru srdce (7 cm) vykrojíme z každého plátku srdíčko a naneseme je na tácek tak, aby byla přitisklá k sobě. Dáme na 30 minut do do mrazáku.
Na čokoládové těsto utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem vyšleháme dohladka. Polovinu těsta naneseme na dno a ke krajům vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Barevná srdíčka narovnáme nastojato do středu. Zbylé těsto naneseme na srdíčka tak, aby byla důkladně zakrytá – jen tak vznikne efekt překvapení. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Necháme vychladnout. Na ozdobení připravíme čokoládovou polevu podle návodu na obale a vychladlý chlebíček polijeme.
Publikováno: 29. 1. 2019, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce