Svádíte marný boj s natvrdo vařenými vejci zrovna ve chvíli, když je potřebujete mít perfektně oloupaná? Pravidelně zapomínáte vyndat máslo z lednice včas? Možná tyhle nepříjemnosti (nejen) s loupáním jednou provždy vyřešíte, když vyzkoušíte naše tipy do kuchyně.
1. tip do kuchyně: jak na natvrdo vařená vejce
Dostat skořápku z natvrdo uvařených vajec, zejména čerstvých domácích, aniž byste porušili bílek, to je skoro nemožné. Ale když vejce vložíte do plastové dózy a pořádně zatřepete, skořápka se uvolní ze všech stran a vy ji snadno stáhnete dolů.
2. tip do kuchyně: jak očistit stroužky česneku
Když pracujete s česnekem, ať chcete nebo ne, pořádně vám načichnou prsty – a navíc se stroužky špatně loupou. Česneku se takřka nemusíte ani dotknout, když ho vložíte do uzavíratelné sklenice a přibližně půl minutky pořádně třesete. Stroužky jsou připravené k dalšímu zpracování.
3. tip do kuchyně: jak na brambory vařené ve slupce
Brambory uvařené ve slupce občas přinášejí problém s loupáním. Ať už z nich chcete připravit salát, nebo je zapéct či restovat, oloupat je můžete jednoduše. Než je dáte vařit, opatrně každý v polovině nakrojte. Po uvaření chytněte obě strany bramboru a slupku stáhněte dolů
4. tip do kuchyně: jak rozetřít máslo z lednice
Také vás naštve, když zapomenete včas vyndat máslo z lednice a pak musíte čekat, než s ním půjde namazat chleba? A přitom stačí jednoduchý trik: máslo z ledničky dejte na talířek, hrneček vypláchněte horkou vodou, aby se ohřál a máslo jím přiklopte. Za chvíli už můžete máslo pohodlně roztírat.
Publikováno: 24. 1. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce