reklama

Banánové sušenky s čokoládou jsou hned hotové a zvládne je upéct každý

Máte chuť na něco sladkého? Najednou vás začala honit mlsná? Tak se netrapte a vyzrajte na ni banánovými sušenkami s čokoládou a ovesnými vločkami. Banánové sušenky podle receptu Ládi Hrušky jsou hotové raz dva a zvládne je upéct opravdu každý.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Banánové sušenky určitě vyzkoušejte, protože banány jsou doslova pramenem zdraví: zahánějí špatnou náladu, pomáhají zahnat průjem a díky obsahu spousty vitaminů a minerálních látek, hlavně draslíku, jsou doporučovány pro ty, kdo mají trable se srdcem.

Co je na banánové sušenky potřeba

  • 2 vyzrálé banány
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • ½ tabulky kvalitní hořké čokolády
Co je na banánové sušenky s čokoládou potřeba
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Co je na banánové sušenky s čokoládou potřeba

Jak při přípravě banánových sušenek postupovat

1. krok: rozmačkejte banány

Banány oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši.

Recept na banánové sušenky s čokoládou: rozmačkejte banány
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Recept na banánové sušenky s čokoládou: rozmačkejte banány

2. krok: přidejte ovesné vločky a čokoládu 

Recept na banánové sušenky s čokoládou: přidejte ovesné vločky
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Recept na banánové sušenky s čokoládou: přidejte ovesné vločky

Přidejte k banánům ovesné vločky, promíchejte a nechte zhruba 10 minut odležet. Pak přidejte čokoládu nasekanou nebo rozdrcenou na kousky.

3. krok: na plechu vytvarujte placičky

Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící hrudky a následně z nich vytvarujte placičky. 

Recept na banánové sušenky s čokoládou: na plechu vytvarujte placičky
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Recept na banánové sušenky s čokoládou: na plechu vytvarujte placičky

4. krok: sušenky upečte

Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °Ca sušenky pečte 15 až 20 minut dozlatova.

Recept na banánové sušenky s čokoládou: placičky pečte 15 až 20 minut
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Recept na banánové sušenky s čokoládou: placičky pečte 15 až 20 minut

Publikováno: 19. 1. 2019, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška