Vyzkoušejte si vietnamskou pochoutku – polévku Pho Ga, která i ve variantě s hovězím masem ovládla chutě Čechů.
INGREDIENCE:
1 kuře
1 slepice
nebo 500g kuřecích prs
350g rýžových nudlí (široké, placaté)
1 lžičku strouhaného zázvoru
1 lžička rybí nebo sojové omáčky
2 ks mladé jarní cibulky, nakrájené na jemné plátky
1 ks na nudličky nakrájené chilli papričky
1 lžičku sekaného čerstvého koriandru (koriandrem ale nemusíte šetřit .-)
6 ks předem namočených černých hub (Jidášovo ucho)
2-3 listy čínského zelí
limetka
POSTUP PŘÍPRAVY:
Příprava vývaru – pomalá verze
Do kuřecího vývaru budete potřebovat celé kuře a pro intenzivnější chuť i slepici (na slabém ohni vařte přibližně 3 hodiny). Maso vyjměte a natrhejte zpět do vývaru
Příprava vývaru -rychlá verze
2 litry kuřecího vývaru
500g kuřecí prsa, nakrájená na kostky nebo na tenké plátky(můžete také uvařit celé a po té natrhat)
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
1. V hrnci s vývarem dáme vařit kuřecí prsíčka, předem namočené černé houby a zázvor. Ve druhém hrnci připravíme nudle podle návodu na obalu.
2. Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, jemně pokrájené zelí a chilli papričky. Vývar dochutíme rybí nebo sojovou omáčkou a zalijeme misky horkým vývarem.
3. Na závěr hustě posypeme jemně pokrájenými cibulkami, koriandrovou natí a zakápneme limetkou.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 46 min (3 hodiny)
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: goosebeary.com
Dorty – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 9. 3. 2012, Autor: