Hledáte nejrychlejší recept na nepečené vánoční cukroví? Zkuste naše čokoládové kuličky.
INGREDIENCE:
100g vypeckovaných švestek, nahrubo nasekané
80ml (1/3 šálku) rumu
250g hořké čokolády, nasekané
125g másla
250g piškotů
80g pražené loupané lískové oříšky
kůra z 1 pomeranče, nastrouhaná
50g pražených jemně nasekaných mandlí
kakao
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Umístíme švestky a rum do malé pánve a na mírném ohni a přivedeme k varu. Odstraníme z tepla a necháme vychladnout.
2. Čokoládu s máslem v horké vodní lázni za stálého míchání zahřejeme, až je vláčná.
3.Piškoty, lískové ořechy a švestky v rumu rozmixujeme, dokud nejsou jemně nasekané. Přidáme pomerančovou kůru a čokoládovou směs a smícháme vše dohromady dokud se neutvoří těsto.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Těsto vložíme do mísy a dáme do ledničky na 15 minut odležet.
5. Z hmoty tvoříme čokoládové kuličky. Jednu polovinu kuliček obalujeme do mandlového kabátu a druhou polovinu kakaem. Hotové obalené kuličky pokládáme na plech pokrytý pečícím papírem a skladujeme v ledničce.
Množství: 40 kousků cukroví
Doba přípravy: 55 min
Dobrou chuť!
Foto: taste.com.au
Dorty – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 23. 12. 2012, Autor: