Právě v těchto horkých dnech vám recept na zeleninovou dobrotu určitě přijde vhod. Osvěžující lehký letní salátek si mužete udělat s sebou do krabičky do práce, vzít si ho parku nebo k bazénu a anebo si ho užít v příjemném stínu na terase.
INGREDIENCE:
40 g listů špenátu
50 g na kostičky nakrájených vlašských oříšků
50 g vařené červené řepy (možno i nakládaná)
40 g sýru feta
40 g vařené brokolice
30 g cherry rajčata, rozkrojená na polovinu
10 g edamame fazole nebo fazolí z plechovky
10 g borůvek
5 g křupavých semínek z granátového jablka
30 g bílého jogurtu
Dorty – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Omytý špenát rozprostřeme na dno misky nebo krabičky. Zbývající přísady – řepa, oříšky, brokolice, rajčata, fazole, borůvky, semena z granátového jablka a sýr feta střídavě rozprostřeme do misky.
2. Servírujeme s bílým jogurtem.
Pokud nemáte rádi bílý jogurt, nic nezkazíte zálivkou z olivového oleje a citronu.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Množství: pro 1 osobu
Doba přípravy: 5 – 10 min
Dobrou chut!
Další recepty
Foto: reynolds-cs.com
Publikováno: 23. 6. 2012, Autor: