I když se to na některých místech Čech a Moravy nezdá, tak tady máme jaro. Vzhledem k tomu, že zima byla tuhá, tak si většina z nás trošku dopřávala (my v redakci ano:-), proto jsme pro vás připravili recept na fantastickou polévku z červené řepy, která má detoxikační účinky a je zdravá.
INGREDIENCE:
12 drobných červených řep
15g másla
2 cibule nakrájené na kostičky
2 mrkve, oloupané a nastrouhané
10g cukru
1.25l zeleninového vývaru
15ml šťávy z citronu
sůl
pepř
1/2 okurky, jemně nastrouhané
čerstvý kopr, jemně nasekaný
8 lžiček bílého jogurtu
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie


















POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Řepu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu 30 minut nebo doměkka. Po dopečení necháme řepu chvíli vychladnout a poté oloupeme a nastrouháme.
2. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli a nastrouhanou mrkev.
3. Přidáme nastrouhanou řepu, cukr a zeleninový vývar a vaříme na mírném ohni 20 až 30 minut.
4. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
5. Přidáme citronovou šťávu, a dochutíme solí a pepřem.
6. Navrch každé porce přidáme lžíci bílého jogurtu a posypeme koprem.
Množství: pro 8 osob
Doba přípravy: 60 min
Dobrou chuť!
Foto: katethebake.blogspot.com
Publikováno: 29. 3. 2013, Autor: